[159] Jakie kupić wycieraczki? Allegro czy ASO?

Tak. Szyba ori. Docisk jest mocny - nie wiem czy nie za mocny. Można go wyregulować?

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Ogólnie w 159 problemy są ze zbyt słabym dociskiem zwłaszcza wycieraczki kierowcy. Nie zbiera ona zbyt dobrze na środku. Może ktoś Ci przygiął ramie wycieraczki żeby lepiej zbierało.

Tylko, że tutaj jest uniwersalne mocowanie, a w 159 mocowanie jest typu ST-A.

Ale może mają te wycieraczki z takim mocowaniem. Przyznam, że nie wiedziałem o innym typie mocowania. Choć z drugiej strony w nowych samochodach to niestety dość powszechne. Ojciec do mazdy 3 jest skazany na ASO lub valeo dedykowane. Bezsens kompletny.

może i mają ale na innej aukcji :-)
dostaniesz zwykłe których nie wsadzisz do 9
niestety
no ale sam takie kupiłeś takie do 156 a nie do 9 więc podaruj komuś z 6 :-)

Panowie testował ktoś Unitec 4 w1 widziałem dziś takie "cudo" w auchan i o dziwo można je u Nas montować !@ ? Pytam, bo krew mnie zalewa z kolejnymi testowanymi (motgum,aero, valeo,bosh - (jedynie oryginalne championy fabrycznie montowane nie robiły hałasu zbierały idealnie) a reszta po prostu nie ma różnicy tak jakby sugerowały ceny. Rozważam ewentualnie JetParts ale nie ma w tej chwili na alledrogo. Idzie zima, więc nie chce inwestować w championy a obecne już dogorywają(bynajmniej od strony akustycznej)
Ktos coś ?

W PSB Mrówka są wycieraczki, ktore maja wysoka budowe, mysle ze spokojnie dadza rade z problemem docisku. Nie kosztuja wiele.

ja mam flat z reala prawa idealnie lewa coś delikatnie zostawia ale nie mam pewności co do czystości szyby komplet 30 zł. Do 147 założyłem z Biedronki które pasują do mocowania 159 muszę przełożyć jak się będą sprawowały w 9 w 7 jest ok

Ja założyłem zwykłe polskiej firmy Motgum,nie pamiętam ile zapłaciłem ale chyba ok 30-40 zł,w sklepie motoryzacyjnym,miałem takie w poprzednim aucie i dwa lata zbierały dobrze.

Ja nie wiem czy ja mam takiego pecha czy jestem zbyt wymagający.. Niektórzy piszą, że wycieraczki starczają im nawet na 2 lata?? Ja na początku roku kupiłem zestaw Boscha AeroTwin i po 3 m-cach zaczęły zostawiać kreski (oczywiście na wysokości oczu), a nastepnych 2 m-cach przeskakiwały na szybie. Wcześniej miałem Unipoint z których byłem w miarę zadowolony, więc znowu w nie "zainwestowałem", jednak już po założeniu była lipa. Nie dolegały na końcach do szyby i powyżej 120km/h woda wydostawała się spod leżącej wycieraczki i leciała po szybie, a po miesiącu tak przeskakują i skrzypią na szybie, że szlag mnie trafia. Więc 50 zł po miesiącu do kosza! Nie wiem w co teraz kupic? Negotti, motgum czy inny wynalazek?

też przed sezonem wycieraczkowym miałem dylemat i dzisiaj kupiłem w makro unitec 4w1(dzięki czemu pasują do 4 rodzajów zaczepów)-montaż minutka ,koszt za komplet 40zł,szybki test na myjni i wszystko póki co jak należy, zobaczymy w deszczu przy większej prędkości:)

Tez mam te negotti od tego sobimaxa i nawet chyba je tu chwalilem za dobre zbieranie i cicha prace
Ale ostatnio w te zimne poranki nieco halasu wydawaly jednak
Zbieraja jak do tej pory ok

U mnie jak na razie cichutko i dobrze zbierają, ale jak długo tak będzie to nie wiem. Oby jak najdłużej.

U mnie też negotti i przy zimnym poranku coś tam jękną sobie. Ale zbierają porządnie, to i nie ma co narzekać

ja ostatnio zakupiłem wycieraczki polskie visee i jestem bardzo zadowolony

Amortyzatory
Powrót