[GTV] Jakie kupić tarcze przednie do 3.0 V6?

• Autor wątku Autor wątku crazybiczes
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    v6
C

crazybiczes

Guest
Witam serdecznie..
Czy mozecie polecic jakies tarcze na przednia os.
poj auta 3.0 2000r
Być moze ktos zna godny uwagi sklep internetowy.

Pozdrawiam = )

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Wprawdzie mam 2.0 TB, a nie 3.0 jak Ty, ale również polecam jak Koledzy wyżej Mikody. Zwłaszcza nacinane i nawiercane, rewelacyjny wygląd. Na hamowanie w sumie też nie narzekam.

Nie polecam mikody, we wszystkich znanych mi przypadkach pękają przy piaście...

Ja również nie polecam Mikody, to są tarcze najtańsze i co z tego można wywnioskować polskiej produkcji.
Mam narzeczoną w sklepie motoryzacyjnym i wierzcie mi od razu odradzili mi Mikody, zwłaszcza do takiego autka jak GTV, gdzie układ hamulcowy przy takiej mocy i dużej wadze musi być skuteczny.
Tak wiem bardzo ciężko jest z dostępnością innych tarcz ale warto poszukać.
Osobiście wymieniałem przód i założyłem tarcze TRW i klocki BOSCH i nie narzekam.

Ja również nie polecam Mikody, to są tarcze najtańsze i co z tego można wywnioskować polskiej produkcji.
Mam narzeczoną w sklepie motoryzacyjnym i wierzcie mi od razu odradzili mi Mikody, zwłaszcza do takiego autka jak GTV, gdzie układ hamulcowy przy takiej mocy i dużej wadze musi być skuteczny.
Tak wiem bardzo ciężko jest z dostępnością innych tarcz ale warto poszukać.
Osobiście wymieniałem przód i założyłem tarcze TRW i klocki BOSCH i nie narzekam.

Mam mikodę od 13tyś km i żadnych problemów. Rozmawiałem z znajomym który ma sklep motoryzacyjny i on przeciwnie - poleca Mikodę

Ile ludzi tyle opinii...
Mnie osobiście odrzuciła polska produkcja, skoro tyle osób je poleca na pewno nie są aż takie złe.

Mikoda jak i brembo maja swoje fabryki w polsce. i jeśli ktos trafi na polskie tarcze to napewno na nich dlugo nie pojezdzi. dobrymi tarczami sa niemieskie ate japonskie mikody niemieckie girling niemieckie brembo dobre tez bosch trw choc tu tez mozna latwo trafic na podrobke

Mikoda jak i brembo maja swoje fabryki w polsce. i jeśli ktos trafi na polskie tarcze to napewno na nich dlugo nie pojezdzi. dobrymi tarczami sa niemieskie ate japonskie mikody niemieckie girling niemieckie brembo dobre tez bosch trw choc tu tez mozna latwo trafic na podrobke
dlatego warto kupować od sprawdzonych osób ale i tak nie da nam to 100% pewności .... co do tej fabryki brembo to mikoda robi ponoć tarcze pod brembo

Dla mnie Brembo za 120zł to nie Brembo tylko jakaś lewizna. Zostaje przy swoim, Mikoda nawiercana i nacinana.

Dla mnie Brembo za 120zł to nie Brembo tylko jakaś lewizna. Zostaje przy swoim, Mikoda nawiercana i nacinana.

no wlasnie bo to polskiej produkcji. mikoda jak najbardziej ale tylko oryginal. a czy nacinane i nawiercane?? hm tu jest duza sprzecznosc bo jesli ktos jezdzi bardzo sportowo i pokonuje malo kilometrow to owszem mozna takie zakupic ale jak ktos robiu duze dystanse to na kloski nie wyrobi. ja na zwyklych tarczach klocki zmieniam 2 albo 3 razy na rok a co dopiero jakbym mial nacinane to pewnie z 5 razy spokojnie

Czy ja wiem? Zdzieranie klocków na tarczach "sportowych" jest przyspieszone o ok 25-30% więc nie jest to jakoś specjalnie dużo.

Amortyzatory
Powrót