B
baks
Guest
BILSTEIN B6 i napewno bedziesz zadowolony cena robi swoje !
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tył:
Monroe - 400zł/2szt
Bilstein B4 - 550/2szt
Kayaba - 630/2szt
Przód:
Monroe: 450zł/2szt
Bilstein B4 - 440/2szt
Kayaba - 480/2szt
.
chciałbym uzyskać informację, czy amortyzatory do Alfy 156 są identyczne w stosunku do amortyzatorów z modelu 147. Stąd moje pytanie, ponieważ asortyment do modelu 156 jest bardziej bogaty i jest w czym wybierać. Oczywiście szukam amortyzatorów do modelu z silnikiem benzynowym. Czy mocowania, umiejscowienie śrub są identyczne?
Sprzedawca u którego mam zamiar kupić amortyzatory, sprzedaje je jako amortyzatory do modelu 156 TS. Chce mieć pewność, że będą pasowały. To samo dotyczy Poduszek amortyzatora, osłon i odbjów. Też pasują prawda?
odboje i osłony oraz geometria
jaka geometria z przodu z tego co wiem to sie jej nie ustawia w AR 147 - tylko wymienia wszystko
jak ja wymienialem na Bilstein to OEM byly stricte pod 147. Do 156 sa inne
no właśnie z katalogu Bilsteina doczytałem, że do 147 powinny być amortyzatory o symbolach:
przód: VNE-D248
tył: BNE-D247
jednak mam problemy ze znalezieniem amortyzatorów o tym konkretnym symbolu. Możesz podzielić się informacją gdzie kupowałeś swoje?
Drugą sprawą, jest to, czy amortyzatory Bilstein o symbolach:
przód: VNE-5254
tył: VNE-5255
będą pasować do 147 TS? Z katalogu wychodzi, że nie. Jeżeli nie pasują, to czym one się różnią? Bo ja w budowie różnic nie widzę.
no właśnie z katalogu Bilsteina doczytałem, że do 147 powinny być amortyzatory o symbolach:
przód: VNE-D248
tył: BNE-D247
jednak mam problemy ze znalezieniem amortyzatorów o tym konkretnym symbolu. Możesz podzielić się informacją gdzie kupowałeś swoje?
Drugą sprawą, jest to, czy amortyzatory Bilstein o symbolach:
przód: VNE-5254
tył: VNE-5255
będą pasować do 147 TS? Z katalogu wychodzi, że nie. Jeżeli nie pasują, to czym one się różnią? Bo ja w budowie różnic nie widzę.
Witam,
8
Jakiś czas temu też miałem ten problem.Jak już wspominałem wcześniej zmieniłem amory z Bilsteina B8 na B4 przód: BNE-D247, TYŁ: VNED248(z tym że na razie wystarczyło funduszy tylko na przód)
Zarówno te pierwsze i te drugie które podałeś pasują do 147.Te pierwsze to są gazowe a te drugie to gazowo-olejowe.Te pierwsze są ciutek droższe ale będą lepsze.Ja jak zamawiałem to najpierw patrzyłem na allegro i już tam miałem je zamawiać ale mój kolega zrobił mi taką samą cenę w sklepie więc zakupiłem u niego.