• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Jaki wydech do 159 2.4 JTDM?

[MENTION=41699]mesque[/MENTION]
To na stacjach diagnostycznych czepiaja sie gdziekolwiek emisji spalin? Robilem przeglady w roznych miejscach pomimo wycietego dpfu nigdy diagnosta nic nie mowil ba jedyne co go interesowalo pod samochodem to stan zawieszenia.

Witam, czy ktoś udzieli mi odpowiedzi, czy tłumiki z JTS różnią się od tych z jtdm ? Mam 159 2.4 jtdm z JEDNYM wydechem i mnie to razi, chcę dwa osobne wydechy tak jak fabryka chciała. Czy wydech z 3.2 będzie pasował ? Chyba że ktoś posiada prawy tłumik do 2.4 , ew ktoś ma inne pomysły ?

To na stacjach diagnostycznych czepiaja sie gdziekolwiek emisji spalin? Robilem przeglady w roznych miejscach pomimo wycietego dpfu nigdy diagnosta nic nie mowil ba jedyne co go interesowalo pod samochodem to stan zawieszenia.
Mnie kiedyś bez dpf też przechodził, ale często w dieslu żeby był głośniejszy wywalają kata, o to mi chodziło. W zeszłym tygodniu w Katowicach benzynowe z 2004 BMW kumpla nie przeszło, ze względu na emisje spalin. Mnie też nie zawsze badali, ale coraz cześciej słyszę że zaczynają sie czepiać, nie mowię że wszędzie.

Tak, różnią się. Tłumik z JTS-a posiada dodatkowo wkład tłumiący. Bodajże user Goora zamontował prawy u siebie (wyciągnął ze środka ten wkład) i chwali.

Rozumiem, ale ten wkład tłumiący nie robi problemu z wydalaniem spalin ? Nie zależy mi na głosie tłumika, tylko by silnik dobrze oddychał na dwie rury ;) :)

Witam, czy ktoś udzieli mi odpowiedzi, czy tłumiki z JTS różnią się od tych z jtdm ? Mam 159 2.4 jtdm z JEDNYM wydechem i mnie to razi, chcę dwa osobne wydechy tak jak fabryka chciała. Czy wydech z 3.2 będzie pasował ? Chyba że ktoś posiada prawy tłumik do 2.4 , ew ktoś ma inne pomysły ?

To kup tak jak fabryka chciała ori wydech do 2.4. Zapytaj w ulter czy ich będzie się nadawał do 2.4. Kiedyś zakładałem do jeepa 5.2l V8 wydech od transita 2.5 i brzmiał lepiej niż na ori.

Wysłane z iPhone 6s za pomocą Tapatalk

Mają dedykowany do 2.4 - 1210 pln ;D
Kiedy ja potrzebuję tylko prawego ori, by to jakoś wyglądało :)

Rozumiem, ale ten wkład tłumiący nie robi problemu z wydalaniem spalin ? Nie zależy mi na głosie tłumika, tylko by silnik dobrze oddychał na dwie rury
Silnikowi to nie zagrozi, ale jeśli chcesz żeby to wyglądało dobrze wizualnie to musisz wkład wyjąć. Inaczej dymek nie będzie się wydobywał równomiernie :)

Tak mam lewy ori i cały wydech wygląda jak z 1.9 , nie widać miejsc gdzie powinno być rozgałęzienie do prawego. Także chyba ktoś założył z 1.9 nie wiedzieć dlaczego...

Na allegro znajdziesz nowy prawy za około 340 pln. Poszukaj i coś trafisz. Był ostatnio prawy za 80 pln + lewy w komplecie za tyle samo ale już nie ma :-D

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Tak mam lewy ori i cały wydech wygląda jak z 1.9 , nie widać miejsc gdzie powinno być rozgałęzienie do prawego. Także chyba ktoś założył z 1.9 nie wiedzieć dlaczego...

Może miał cios w tył i nie było innych pod ręką, albo do 1,9 był tańszy.

Dziwna sprawa z tą Twoją alfą.Jak kupowałeś nie widziałeś że jedna rurka jest?Co na to sprzedawca?

sprowadzone, więc sprzedawca powiedział że nie zwrócił uwagi ;) A głupio wygląda 2.4 z jednym wydechem ;p

A może nie masz 2,4....

Mi sprawdzali emisję i powiedzieli, że dawno nie widzieli takich ładnych spalin z diesla. A auto bez DPF...

Inna sprawa, że w Polsce mamy auta w najlepszym stanie technicznym w Europie!!! Tylko 2% nie przechodzi przeglądów. W Niemczech ten procent wynosi 10%. Oni muszą od nas się jeszcze dużo nauczyć .

Bo my mamy lepsze programy zaniżające emisję spalin :D Volkswagen musi się dużo nauczyć od polskich mechaników :D

Amortyzatory
Powrót