• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Jaki wahacz dolny?

Gdyby ktoś potrzebował to mam na zbyciu w dobrej cenie wahacz (z tuleją) dolny lewy od Litwinów 51 842 925 (51842925), nówka nie śmigany.
Cena 1000 do negocjacji.
Zamówiłem ale tak długo szedł że kupiłem sobie w ASO, odpowiedniki:

50 707 029
50 707 316
51 795 447
51 805 471
51 842 925
71 749 327
50 704 306
50 706 858
71 746 515
71 746 517

dziwne ale ja na dolnym FASTa przejechalem juz prawie 80 tys i jakos sie nie rozsypal, a fakt wymienilem duza tuleje ale na 2 oryginale tez ja wymienilem

A co sadzicie o wahaczu dolnym marki ME ??

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Cenowo tez wyglada dobrze lepiej niz wszysystkie fasty, vemy i pseudo niemieckie.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Ej no to tylko ponad 1000zł tańszy od orginalu:)ale może faktycznie lekarstwo będzie na 159:)ja bym ryzykował.

Napisane na Commodore C64..;)

Panowie wymieniłem dolny wahacz..... kierownica przekrzywiona.... jestem w Koszalinie podjechałem na zbieżność ustawił mi.... ale wróciłem .... poprawił i znów wróciłem.... koła pozamieniał o lipa.... Ktoś w Wawie wie gdzie dobrze robią zbieżność?

Nie było innego na pierwszy montaż niz TRW w 159? Dziwne, jak to się ma do Brery bo w mojej na pierwszym był Magneti Marelli z wybitą datą tą samą co rocznik auta. 180tyś km wytrzymał zanim padł sworzeń.

Górne po lifcie chyba były Magneti Marelli. Dolne tylko TRW. Tyle, że TRW ricambi originali, a aftermarket, to nie to samo. A wyżej chyba nie każdy ogarnął żart Geparda...

Tak, przyznaję oficjalnie - żartowałem :cool:

Kolega kozik555 z tego co zauważyłem pytał raczej o tańsze produkty.
Co można doradzić na poważnie? W przypadku góry nie ryzykuj bo to nie ma sensu.
Magneti Marelli albo oryginał - dla mnie te dwie opcje się liczą.

W przypadku dołu zdaje się że można zaryzykować i ten tańszy zamiennik.
Tutaj są na Forum również użytkownicy zadowoleni i z SRL-a i z Fasta .

Oczywiście o tym zadowoleniu decyduje stosunek przejechanych km
do zapłaconej ceny.

ja mam dolne od uzytkownika Jasio79 i przejechałem juz okolo 25 tys i jestem bardzo zadowolony,a gorny FEBI BILSTEIN juz 10 miesiecy i tez nic się nie dzieje 20 tys km przejechane na nim

Amortyzatory
Powrót