• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Jaki termostat do JTD

Bartekk287

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 2006 r. 1.9 JTD 150 km.
Panowie jak w temacie przyszła pora na wymiane temo :) Jaki wybrać Mahle- Behr ponoć jeden koncern, czy firmę Gates ? :)

Wymieniłem taką firmę ponieważ akurat taką mam u siebie dostępną, a wymienić muszę jutro ponieważ potem czekam nie jazda dosyćspora. Dziękuje za odpowiedź. :)

Behr jest częścią koncerny Mahle. I opinie są chyba najlepsze o tych termostatach do alf więc nie myśl - bierz :)

Jak kupowałem do siebie miesiąc temu termos Gates'a, to w pudełku był Behr ze wszystkimi ich oznaczeniami. A cena 30pln niższa :)

Przywiozł Gates i Mahle, w pdełku Mahle cały kompletny oryginał włoski Behr z wszystkimi oznaczeniami. Chyba jeden koncern :) i cena tez nizsza o jakieś 40 zł. :)

Witam, niezakladajac już nowego tematu chciałem się upewnić, bo sprawdzałem temperaturę w MESie i wszystko ok do 60 stopni i później te 60 stopni utrzymuje się ładnie. W takiej sytuacji termostat do wymiany czy coś innego jeszcze może być?

taki objaw wskazuje na termostat zablokowany w pozycji otwartej. Do wymiany.
Coś innego? raczej nie mam pomysłów. w przypadku przegrzewania się jest zawsze parę opcji. W przypadku niedogrzania - termostat

taki objaw wskazuje na termostat zablokowany w pozycji otwartej. Do wymiany.
Coś innego? raczej nie mam pomysłów. w przypadku przegrzewania się jest zawsze parę opcji. W przypadku niedogrzania - termostat

Pytałem, czy coś innego, bo tak jakby termostat otwierałby się dopiero przy 60 stopniach, a nie cały czas otwarty. Ale dzięki za odpowiedź, wolę się upewnić przed oddaniem do warsztatu.

Pytałem, czy coś innego, bo tak jakby termostat otwierałby się dopiero przy 60 stopniach, a nie cały czas otwarty. Ale dzięki za odpowiedź, wolę się upewnić przed oddaniem do warsztatu.
Termostat otwiera sie przy 82 stopniach. czyli masz go cały czas w pozycji otwartej

Amortyzatory
Powrót