Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wystarczy ,że trzyma parametry (możesz nabrać do strzykawki i włożyć do zamrażarki jak zamarzł to wywal a jak nie to jeździj)czyli nie zamarza a kolor jest tak ważny jak zeszłoroczny śnieg. a 50 czy 100 złotych wydaj na przyjemniejsze rzeczy
mam - 29,GLIKOMAT OCZYWISCIE LEPSZY ALE NIE KAŻDY GO MA MOŻNA EW W WARSZTACIE ZMIERZYĆ A NIE OD RAZU WYLEWAĆ PŁNciekawe teoria sprawdzania płynu chłodniczego.... W zamrażarce to ile masz stopni poniżej 0? Bo chyba mało kiedy jest - 30...
W Twoim roczniku powinien być czerwony czyli Paraflu up, 3 litry koncentratu wystarczy
Ochronny o działaniu przeciw zamarzaniu (koloru niebieskiego) na bazie glikolu monoetylowego niekorodującego CUNA NC 956-16
Prosty temat a juz się rozbujał.Płyn czy zielony,czerwony,czy tez w jaśminowy,petrygo,borygo,paraflu,nie ma większego znaczenia!Jaki wlejesz będzie ok! Nawisem chłodnice od dawna są aluminiowe.No właśnie mechanik mi wymienił przy wymianie termostatu na zielony. Instrukcja podaje:
Płyn jest na bazie glikolu monoetylowego (sprawdziłem na butelce) tylko że jest zielony. Dodatkowo napisane jest na nim do chłodnic aluminiowych.
Zastanawiam się co robić - zdania są podzielone.
Producent decyduje o klasie,markę podaje taką z jaką ma powiązania...i wcale nie koniecznie to najlepsze wskazanie.Trochę sie nie zgodze bo to producent decyduje zawsze o środkach smarnych i chłodniczych i tego się powinno trzymać