stuntmachine
Użytkownik
Jak w temacie. Jak olej polecacie do silnka i jaki do skrzyni? Myślałem nad Valvoline...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Olej powinno sie dobierać zgodnie z pasowaniami silnika i stylu jazdyJak w temacie. Jak olej polecacie do silnka i jaki do skrzyni? Myślałem nad Valvoline...
_em a ty nie remontowałeś swojego TSa tylko wrzóciłeś inny?
Jeśli o mnie pytasz, ponoć ten który kupiłem miał niecałe 200k zrobione, na zimnym trzyma 6bar, na gorącym (powiedzmy olej 80 stopni) na wolnych wskazówka spada praktycznie do 0, ale kontrolka się nie zapala, na obrotach bywa że jest 3bar przy 4 tysiącach i proporcjonalnie mniej od 1200 obr.
a co to ma do rzeczy wskazania czujnika cisnienia oleju do stanu panewek w tych silnikach? Objaw masakry zaczyna się gdy zapali sie kontrolka braku ciśnienia o ile jest sprawnyMasakraCiekawe w jakiej kondycji panewki?
a co to ma do rzeczy wskazania czujnika cisnienia oleju do stanu panewek w tych silnikach? Objaw masakry zaczyna się gdy zapali sie kontrolka braku ciśnienia o ile jest sprawny
Czyżby były tak zajechane? U mnie na poprzednim wszystko w normie, z założenia powinien mieć koło 300k bo na pewno był kręconyJeśli o mnie pytasz, ponoć ten który kupiłem miał niecałe 200k zrobione, na zimnym trzyma 6bar, na gorącym (powiedzmy olej 80 stopni) na wolnych wskazówka spada praktycznie do 0, ale kontrolka się nie zapala, na obrotach bywa że jest 3bar przy 4 tysiącach i proporcjonalnie mniej od 1200 obr.
To pewnie nie wiesz że te czujniki cisnienia oleju na wskaznik często pokazują zaniżone wartości ciśnienia bo to co napisałeś jest faktycznie dla beki. Czujnik ciśnienia pokazuje zero a mimo to kontrolka się nie zapala o to rzeczywistosć starych czujników i ich prawidłowy pomiarNie no, oczywiście że nic nie ma wspólnego ;-) Tak sobie piszę dla beki. :}
No tu może być odwrotnie wg. manuala na rozgrzanym silniku cisnienie powinno zawierać się około 1bara na zimnym 5-6bar sprawdz też u siebie te ciśnienieCzyżby były tak zajechane? U mnie na poprzednim wszystko w normie, z założenia powinien mieć koło 300k bo na pewno był kręcony i nigdy nie miała poniżej 2bar. Obecny ma coś koło 120-130k, zimny przekracza 7bar, ciepły nie schodzi poniżej 2,2-2,5bar wg wskazań tego czegoś na desce co ma być wskaźnikiem ciśnienia
Najlepiej wepnij się z manometrem normalnym bo wiesz że na desce mogą być głupoty.
To pewnie nie wiesz że te czujniki cisnienia oleju na wskaznik często pokazują zaniżone wartości ciśnienia bo to co napisałeś jest faktycznie dla beki. Czujnik ciśnienia pokazuje zero a mimo to kontrolka się nie zapala o to rzeczywistosć starych czujników i ich prawidłowy pomiar
to jako doświadczony użytkownik takich silników nie pisz każdemu że ma zaraz rozkręcać silnik i robić remont bo na wskażniku ciśnienia zobaczył wskazówkę leżącej na zeroTo pewnie nie wiesz, że tak samo jak czujnik kontrolka może szwankować. Z mojej strony koniec doktoryzacji nad sprawami oczywistymi.