andrzej1980
Nowy
Niby masz rację, ale jakbym miał wpakować kilka tysięcy w remont silnika to wolałbym jednak ogarniać 8V czy boksera![]()
Masz rację, ale trudno teraz 8V kupić. O V6 to pomału można zapomnieć.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Niby masz rację, ale jakbym miał wpakować kilka tysięcy w remont silnika to wolałbym jednak ogarniać 8V czy boksera![]()
3k za 155... Chyba bym musiał upaść na głowę![]()
Na 100% kupowałeś bo drogie byłyNie kupiłem żadnej bo tanio było
Przesadzasz! Kilka podziękowań dostałem.Nigdy,ani jeden raz nie odpowiedziałeś by komuś coś pomóc .Nigdy.
Pozdrawiam "włoską beksę"!byś wypierdolił
Lesiu daj na luz. To że Omron miał problem z TS 16V i pisze , że jest drogi w eksploatacji to prawda. Ja teraz mam w 166 TS 16V ,ale już wiem,że w porównaniu z 8V z modelu 164 eksploatacja 16V jest dużo droższa. Dokładne o tym wiedziałem , ale prawda jest że 16V jak kupisz zaniedbane to jest skarbonka. Co do Omrona. Lepiej że ma dystans do 16V , niż moi koledzy do śmieci od VW. Kolesie w 1,8 i 2,0 TFSI wpakowali mnóstwo kasy, a chwalą te złomy i nabijają się z mojej 164. Nie chcą uwierzyć, że Alfa się nie psuje, a powiedz takim,że ich silniki to badziew, to mimo bardzo dużych kłopotów z nimi zagryzli by człowieka. Jak mi TS 16V wywali panewę to będę miał do niego żal. Narazie motor jest super i nie mam nic mu do zarzucenia.
Lesiu ja miałem 4 sztuki 155 2,0 16V, ale wszystkie z Niemiec i na graty.Żaden silnik nie padł mino, że niektórzy nawalili już ponad 100 tysięcy. Jesteś facetem któremu TS 16V bardzo dobrze się sprawdził i rozumiem cię, że nie masz do motoru absolutnie żadnych uwag. Co do Omrona. Ma gośc poczucie humoru i tak jak pisałem trzeba nam i takich ludzi. Koledze padło BMW 328 E46 i głupio mu było poprosić mnie ,żebym starą Alfą go ściągnął. Przecież to Alfy się psują , a nie BMW. I tu jest problem ,że ludzie wierzą w bzdury i debilne Niemieckie gazety.
Łooooooooooooooo kuwa! Trzema autami w sumie 150.000... No, no, no! Piękny wynik! Pewnie cała wioska o tym gada! Powinni się tym zainteresować reporterzy uwagi z tefałenu!Miałem jak pewnie wiesz trzy auta z tym silnikiem czyli 16v.Razem to grubo ponad 150 000 km najechane.
Panowie piszecie o autach które mają już prawie 20 lat i kwestia jaki silnik jest najlepszy do danego modelu nie ma sensu. Jak bym szukał teraz zadbanej 145, 146 czy 155 , to nie marudził bym , czy to TS 8 czy 16V , czy szukać jakiegoś Boxera , albo V6. Liczy się stan auta, a silnik przy tak wiekowych autach musi być zadbany tak samo jak reszta auta.[/QUOTE
calkowicie sie zgadzam ....
Wiele tych teorii np na temat Alf to sa poporstu mity i bzdury. Nie ma co tego sie trzymac. Liczy sie stan ogolny samochodu, silnika. Jesli jest dobry silnik to jaki by nie byl to bedzie hulal przy odpowiedniej eksloatacji.
Kazdy silnik ma swoj urok.
Jesli chodzi o 145/6 to zdecydowanie polecam kazdego boxera. do wyboru mamy 1.4 1.6 i 1.7(16V) Jest to przede wszystkim juz unikalna jednostka napedowa i dlatego warto takie modele poszukiwac jesli ktos jest milosnikiem samochodow. Duzo ostanio jezdze boxerem 1.6. Krotko napisac moge ze jest to silnik prosty , ktory ma swietna charakterystyke do codziennej jazdy.. Jest elastyczny i ciagnie ladnie od dolu w calym zakresie obrotow i do tego ladnie mruczy. Zaleta tez moze to srodek ciezkosci. Na seryjnym zawieszeniu na zakretach , łukach, mozna odnosic wrazenie jakby auto bylo obnizone.. Wada napewno jest taka ze niektore czesci do boxera sa trudno dostepne. Niektore czesci w katalogach sa tez pomylone z TSem.
Jak mi TS 16V wywali panewę to będę miał do niego żal.
Co to znaczy??Co gorsza Omron, to Ci powiem, że mam w stosunku do tej konstrukcji jeszcze jakieś plany
Tyle się opisałeś i skucha... Nie wiesz nic a się wymądrzaszŻyczę Ci, jak już twoja szesnastka wyzionie ducha
Weźcie przestańcie już wyskakiwać z takimi "kosmicznymi" przebiegami bo już mam zakwasy od wyśmiewania Wasmimo nalatanych 170 000 km
Co to znaczy??
Tyle się opisałeś i skucha... Nie wiesz nic a się wymądrzasz![]()
Weźcie przestańcie już wyskakiwać z takimi "kosmicznymi" przebiegami bo już mam zakwasy od wyśmiewania Was![]()
Ale co to za tekst do mnie? Co ja ma do Ciebie i Twojego auta? Zabraniam Ci coś z nim robić czy jak? Jeśli chcesz to możesz sobie nawet korektorem na biało napisy na oponach pomalować. No ale jeśli przyniesie to ukojenie Twojej duszy to napiszę: Faktycznie przeebane mamy tu wszyscy w związku z tym, że masz w stosunku do tej konstrukcji jeszcze jakieś plany!Co gorsza Omron, to Ci powiem, że mam w stosunku do tej konstrukcji jeszcze jakieś plany
Widać, że nie znasz historii mojej alfy. No i masz rację! Wiem o niej duuuuuuuuuuuużo więcej niż Ty.Zaiste masz rację, że nic nie wiem... ale pocieszam się tym, że zawsze pomożesz i chętnie służysz dobrą radą. Fajnie jest móc zapytać kogoś, kto wie duuuuuuuuuużo więcej.
Tu akurat masz rację. Nie wiedziałbym właściwie po co... Na wczasy?Pewnie jakbym nawet tam pojechał to nie wiedziałbyś właściwie po co.
Ale co to za tekst do mnie? Co ja ma do Ciebie i Twojego auta? Zabraniam Ci coś z nim robić czy jak? Jeśli chcesz to możesz sobie nawet korektorem na biało napisy na oponach pomalować. No ale jeśli przyniesie to ukojenie Twojej duszy to napiszę: Faktycznie przeebane mamy tu wszyscy w związku z tym, że masz w stosunku do tej konstrukcji jeszcze jakieś plany!