jaki komputer do alfy 156 1.9 jtd

• Autor wątku Autor wątku yabar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

yabar

Guest
Witam serdecznie

mam pytanie jaki komputer polecacie do alfy 156 1.9 jtd

co moglbym go od czasu do czasu przetestowac i zoabczyc co go boli

bo co jakis czas zapala mi sie dioda silniczka czerwonego na desce :(((

i po jakims czasie gasnie. Ale jak jest zapalona to nie da sie jechac :( obroty max 3tys.

Jak się chcesz piwa napić to też kupujesz browar. Co z tego że będziesz miał komputer jak jeszcze trzeba umieć interpretować otrzymane dane. Skoro zapala ci się kontrolka od wtryku to masz usterkę jaką widzi komputer sterujący i przechodzi w tryb awaryjny - podjedź do ASO i ją zdiagnozuj, albo też napraw

"Jak się chcesz piwa napić to też kupujesz browar. Co z tego że będziesz miał komputer jak jeszcze trzeba umieć interpretować otrzymane dane. Skoro zapala ci się kontrolka od wtryku to masz usterkę jaką widzi komputer sterujący i przechodzi w tryb awaryjny - podjedź do ASO i ją zdiagnozuj, albo też napraw"

Maciek-156 rozumiem ze jak pijesz piwqo to takie ktore lubisz :) , a nie jakies tam "siuski" i po to chialbym kopic kompa do alfy zeby zobaczyc od czasu do czasu co go boli a mysle ze jak bedzie komp to i bledy tez sie dobrze interpretuje. ja tam sie ucze cale zycie :) i mysle ze wiem jak silnik powinien pracowac a reszta to wyjdzie w praniu :) pozdrawiam

tylko nie mowcie ze wszyscy jezdzicie do ASO :)

a tryb awaryjny to ja wiem kiedy sie wlancza :)

Znam kilku ludzi którzy posiadają alfy i jakoś żadnemu nie przyszło do głowy kupno komputera diagnostycznego jak zapaliła mu się kontrolka wtrysku. Dedykowany kosztuje całkiem duże pieniądze....

jak by sie czesto zapalała to moglo by byc nawet opłacalne no ale nie mowie tu o dedykowanym tylko jakim uniwersalnym obsługującym i ten silnik :>> a przez mysl przeszło tylko ze po pierwsze trudno do diesla znalezc a po drugie jeszcze ta nieszczesna interpretacja danych :?

nic musze sie sam rozgladnac za czyms ciekawym i dedykowanym kompem ;//

myslalem ze lepiej by bylo poznac silnik ktory jest w moim aucie

:)

Amortyzatory
Powrót