[145] Jaki kolor felg?

jasiu 145

Nowy
Auto
AR 155 1.8 8v Super
Od pewnego czasu zastanawiam sie jaki kolor pasuje do tych felg i do auta. Kolor auta to czarny, nie chce srebrnych felg ani bialych. Chce je pomalowac na taki kolor zeby sie wyroznialy z tlumu, ale zeby nie robily wiochy. Jak myslicie jaki kolor?
20131022_161638.jpg

- - - Updated - - -

Myslalem o czyms takim:
2013-12-02 23.37.24.jpg

Czarne felgi z zielonymi kolkami. Jak to widzicie?

Różowy se Pan walnij.

Piszesz, że nie chcesz robić wiochy a to drugie zdjęcie/projekt niby jak nazwać? Wymyj felgi i alfę a wyróżnienie z tłumu samo przyjdzie...

Jak nie chcesz białych to może je wypoleruj?

Wypolerowane trzeba czyscic przynajmniej raz na tydzien, a poza tym duza powierzchnia jak na polerowanie. Nie chce orginalnych bo mi sie nie podobaja. Mysle o czyms co sie bedzie rzucać w oczy np pomaranczowy lub zielony jaskrawy tylko to troche nie pasuje do tych felg.

Wybacz, ale najlepiej zajedź na giełdę po golfa III...

Bez urazy, nie mówie tego złośliwie.

Moim zdaniem do czarnego auta pasują jasne felgi - białe, polerowane, srebrne. Alfa nie jest stworzona dla kolorowych felg.

No wlasnie wiem. Ale chcialem cos pokombinowac. Podoba mi sie bardzo ten efekt: 2013-12-02 23.37.24.jpg
Te tez nawet fajnie wygladaja:
2013-12-03 11.08.45.jpg
2013-12-03 11.10.03.jpg

Czarny lakier z czarnymi felgami z czarnymi oponami będzie wyglądał tak czarno... Zresztą stalówki są czarne. Na Twoim miejscu dałbym białe felgi. Akurat te (QV) pięknie wyglądają w bieli.

Moje zdanie jest takie, że te felgi wyglądają bardzo ładnie w kolorze grafitowym, i srebrnym, czarnych nie widziałem. Być może w jakimś odcieniu całkiem fajnie to bedzie wyglądać, warto popróbować, może ktoś zrobił by Ci kilka odcieni w Photo Shopie.

Jeśli już chcesz mieć jakiś jaskrawy kolor, to może odważył bym się spróbować zieleń kawasaki, może i wygladało by to ładnie, choć raczej użył bym słowa "pociesznie". Jak dla mnie, każda alfa wygląda ładnie, nawet na seryjnych felgach z topowych wersji (mam na myśli QV, ES).

Ja osobiście zamiast inwestować w fikuśne malowanie, wolał bym zaoszczędzić troszkę talarków i do 145 zaaplikować 17" felgi z Mito:

P1010137.jpg

Źródło : forum.alfa145.com

Słowem, wszelkie kolorowe wodotryski nie pasują do tych aut.

A znane stwierdzenie "Dobra felga i gleba, nic więcej nie trzeba" w tym przypadku pasuje najbardziej.

Wzór tych felg nie jest rewelacyjny, więc ciężko do nich dobrać jakikolwiek kolor ale bardzo fajnie w czarnych autach wyglądają czerwone felgi ale takie ciemnokrwiste, coś jak z kolorystyki forum ;). A co do opinii kolegów to zachowajcie je dla siebie, zwłaszcza jak mają być obraźliwe, typu "tępy dres" itp. Jak ktoś chce jeździć seryjnym autem niech jeździ a jak ktoś chce je modyfikować niech sobie modyfikuje. Czasem wyjdzie coś ze smakiem a czasem wieś-tuning. W każdym razie dzięki temu życie jest ciekawsze. Albo będzie robić wielkie WOW albo będzie się przynajmniej z czego pośmiać. Nie znaczy zaraz, że autor jest tępy/głupi/brzydki/śmierdzący - niepotrzebne skreślić. Więcej luzu panowie.

Ja mam białe qv, tylko do nadwozia rosso:

http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/70359-alfa_romeo_146_1_7_16v_boxer_saroo-3.html

Moje zdanie jest takie, że te felgi wyglądają bardzo ładnie w kolorze grafitowym, i srebrnym, czarnych nie widziałem. Być może w jakimś odcieniu całkiem fajnie to bedzie wyglądać, warto popróbować, może ktoś zrobił by Ci kilka odcieni w Photo Shopie.

Jeśli już chcesz mieć jakiś jaskrawy kolor, to może odważył bym się spróbować zieleń kawasaki, może i wygladało by to ładnie, choć raczej użył bym słowa "pociesznie". Jak dla mnie, każda alfa wygląda ładnie, nawet na seryjnych felgach z topowych wersji (mam na myśli QV, ES).

Ja osobiście zamiast inwestować w fikuśne malowanie, wolał bym zaoszczędzić troszkę talarków i do 145 zaaplikować 17" felgi z Mito:

Pokaż załącznik 115639

Źródło : forum.alfa145.com

Słowem, wszelkie kolorowe wodotryski nie pasują do tych aut.

A znane stwierdzenie "Dobra felga i gleba, nic więcej nie trzeba" w tym przypadku pasuje najbardziej.

Taka felga wygląda bardzo ładnie. Zarówno kolor, jak i wzór pasują do prawie wszystkich nadwozi z wieloma lakierami.

Biale nawet fajnie :p wiem ze czarne do czarnego nie pasuje, ale np jak by felgi zrobic czarne a kolka biale albo zielone lub czerwone? Ciekawy jestem tez jak by to wygladalo w czerwieni.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót