• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

jaki filtr ropy najlepszy?

lukas1983

Nowy
Auto
jest 156 1,9 power by Cinek 177KM ----> GT power by Cinek 188KM / 380Nm ;-)
Jak w temacie, u znajomego w doblu niestety znalazły się opiłki metalu z powodu łuszczącej się pompy paliwa - jego żona zrobiła mixa z PB :-|.
Wtryski i pompa dostała po skórze. Wtryski wymienione na nowe pompa na drugą używaną.
Teraz w obiegu jest ten cały syf.
Zostało wszystko wylane, szyna rail przeczyszczona ale na pewno w zbiorniku i przewodach coś się jeszcze znajdzie.
Chciałem więc zmienić filtr ON na jakiś lepszy co lepiej oczyszcza.

Jaki polecicie?

MANN FILTER wykonanie wydaje się solidne. Dobre opinie zbiera generalnie

Wysłane przez Tapatalk

Ostatnia edycja:
bo przeszło mi do głowy żeby dodatkowo ( nie kojarzyć tego z wieś tiuningiem :) )
Do filtra przyczepić w koło kilka magnesów neodymowych które powinny raczej wszystko zbierać - przyczepiać do ścianek filtra. Co o tym myślicie?

Knecht mam i nie narzekam. Skoro piszesz ze w obiegu jest ten syf to sam filtr moze nie zalatwic sprawy. Ja bym zaczal od plukania zbiornika i przwwodow i dopiero wszystko montowal. Szkoda nowej pompy i wtryskow na niedoczyszczony uklad...

Filtrony spotkałem 2 rodzaje jeden z normalnym opakowaniem a na drugim jest dodatkowo "kwiatuszek" to znaczy że jest przystosowany do eko diesla??

Sprawny filtr jest najlepszy.

Osobiście mam firmy Mann.

Amortyzatory
Powrót