Jaki filtr oleju polecacie

"To, jak często należy wymieniać filtr oleju, uzależnione jest przede wszystkim od rodzaju oleju silnikowego w samochodzie. Ze względu na lepkość oleje silnikowe możemy podzielić na oleje mineralne, półsyntetyczne oraz syntetyczne." Jeśli ktoś byłby zainteresowany artykułem http://www.iparts.pl/artykuly/jak-cz...oleju,189.html to polecam
sprawa prosta, tak często jak wymieniasz olej w silniku. Nie wyobrażam sobie wymiany oleju bez filtra.

"To, jak często należy wymieniać filtr oleju, uzależnione jest przede wszystkim od rodzaju oleju silnikowego w samochodzie. Ze względu na lepkość oleje silnikowe możemy podzielić na oleje mineralne, półsyntetyczne oraz syntetyczne."

Głupota moim zdaniem. Wymiana oleju to wymiana filtra tym bardziej że filtr to groszowe sprawy.

Odnośnie filtrów oleju to ostatnio pojawiają się coraz częściej oryginalne filtry z logo FIAT/LANCIA i obok znaczkiem CLEAN Filters.
Myślę że to interesująca informacja szczególnie dla tych którzy Cleana uważali po prosu za tani włoski zamiennik.
ale też oczywiście dla wszystkich stojących przed dylematem wyboru filtra.

Przypominam nieśmiało że filtry Clean-a od zawsze dostępne w autosklepie :))))

Filtrony są 100% Polskie.Źle zrozumiałeś mnie.Kupiłem filtr Ricambi Orginali Alfa Romeo i to on był z Chin.
Z tym 100% Polskie dodam Ci tylko że papier w filtrach np. Mann Filter są (pewnie nie tylko) z Polskich papierni(Kostrzyń nad Odrą).

Dodam że nie ma w Polsce producenta papieru filtracyjnego wiem bo siedzę w branży papierniczej od 10 lat. Filtron ściąga papier z Chin a Sędziszów z Ukrainy i tyle w temacie. Fabryka w kostrzyniu produkuje papiery/kartony graficzne a teraz papiery na torebki.

Dodam że nie ma w Polsce producenta papieru filtracyjnego wiem bo siedzę w branży papierniczej od 10 lat. Filtron ściąga papier z Chin a Sędziszów z Ukrainy i tyle w temacie. Fabryka w kostrzyniu produkuje papiery/kartony graficzne a teraz papiery na torebki.

Kurcze , jest nisza :D

Amortyzatory
Powrót