• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Jaki bagażnik dachowy?

K

kubarecz

Guest
witam,
jestem na etapie poszukiwań bagażnika dachowego do mojej 166.belki już mam (Thule -pozostałość po moim Saabie 9-5) Miałem też bagażnik Thule Atlantis 200 ale sprzedałem gdyż chyba jest za długi do sedana. ( ale polecam-super sprawa)
Czy ktoś używa z Was drodzy koleżanki i koledzy bagażników w waszych 166? co możecie poradzić? Szukam jak najbardziej pakownego a zarazem pasującego do tego autka żeby nie wystawał po 2 metry z tyłu i przodu.
Dzięki z rady, pozdrawiam!

Używałem Maxi, woziłem na nim deskę. W związku z tym, że 166 nie ma otworów montażowych, to z prędkością nie poszalejesz. No, ale decha nigdy mi nie spadła :-)
W wolnej chwili zrobię foty.

a mial ktos bagaznik z tylu na rowery ,moze ktos cos polecic co i jak

Ja tak samo nic bym na auto nie zalozyl. Profanacja. Jak juz to hak i przyczepka.
A propo to chetnie przyjme jak ktos nie potrzebuje :D

Używałem Maxi, woziłem na nim deskę. W związku z tym, że 166 nie ma otworów montażowych, to z prędkością nie poszalejesz. No, ale decha nigdy mi nie spadła :-)
W wolnej chwili zrobię foty.

O! Pozdrawiam kolegę deskarza. Też woziłem dechę na bagażniku Maxi razem z potwornie ciężką torbą na żagle i maszty. Uważam, że Maxi to jakość thule za mniejsze pieniądze. Fajne jest też to, że ma rowek "T" w który spokojnie pasuje uchwyt na narty z Thule. Pełna kompatybilność.

Ostatnia edycja:
no tak się składa że ja mam akurat bagażnik do sprzedania :D
później rzucę zdjęcia to sobie zobaczysz czy ci pasuje :D

zakladac jakikolwiek bagażnik w 166 to profanacja;)
Czyli co? Na każdy typ wyjazdu inne auto?

---------- Post added at 15:50 ---------- Previous post was at 15:48 ----------

O! Pozdrawiam kolegę deskarza. Też woziłem dechę na bagażniku Maxi razem z potwornie ciężką torbą na żagle i maszty. Uważam, że Maxi to jakość thule za mniejsze pieniądze. Fajne jest też to, że ma rowek "T" w który spokojnie pasuje uchwyt na narty z Thule. Pełna kompatybilność.

:-)
Tak, trochę to ważyło, ale Maxi dawało radę. I kosztowało jakieś grosze, chyba 120 zeta za nówkę dałem.
Ostatnio szukałem do Thesis i tu masakra, nic nie pasuje, tylko oryginał za 2500 zł. No, ale jak chce się jeździć rasową limo...

Kolego nie przesadzaj. To tylko jest auto, to ma być praktyczne.

Ja tak samo nic bym na auto nie zalozyl. Profanacja. Jak juz to hak i przyczepka.
OMG! Was to już popyrtało. Ładny aluminiowy bagażnik to profanacja? czego? A może zakłócenie linii tylnego zderzaka jakimś wystającym pypciem już jest ok.. OMG, OMG!

Ostatnia edycja:
Bagażnik dachowy profanacja, a wycięty zderzak i zawinięty ogonek jest ok :D
Padłem...

Pomijam fakt że ori belki dachowe do 166 też jako tako wygladają.

panowie pytam czy ktos przewozil rowery w 166 ,interesuje mnie bagaznik z tylu taki zakladany na szybko, poprostu czasami potrzebuje miec rower ze soba jak odpoczywam i szybko sciagany tak zeby nikt nie widzial i mowil ze to profanacja

Nie wiem QBA gdzie Ty tak widziales ale ja widzialem hak w 166 i nic nie bylo wycinane! A po odkreceniu koncowki nic nie wystaje. Zakladasz tylko do przyczepy. Proste.

Nie wiem QBA gdzie Ty tak widziales ale ja widzialem hak w 166 i nic nie bylo wycinane! A po odkreceniu koncowki nic nie wystaje. Zakladasz tylko do przyczepy. Proste.

W większości widywałem sztuki z wyciętym kawałkiem tego czarnego nielakierowanego kawałku dołu zderzaka.
Choć nie powiem bo z niewycinanymi też widuje ale już rzadziej. Pewnie kwestia ceny.

ja mam tak jak napisał QBA, wycięty kawałek czarnego nielakierowanego kawałku z dołu zderzaka.
Moim zdaniem nie szpeci to Alfy, wygląda to tak jak na zdjęciu poniżej.
12687d1282924669-srebrna_alfunia_166_2_4_jtd_20v_03-20100827058.jpg

Załączniki

• 20100827058.jpg
    20100827058.jpg
    95.8 KB · Wyświetleń: 152
Witam wszystkich!!!

Mam pytanko czy ktoś posiada i uzytkuje oryginaly bagażnik dachowy (belki). kupilem przez niemiecki ebay właśnie doszły i mam problem z zamontowaniem. Wygląda to tak jakby do regulacji uchwytów miałbyc byc jakiś specjalny klucz. proszę o pomoc!

Witam wszystkich!!!

Mam pytanko czy ktoś posiada i uzytkuje oryginaly bagażnik dachowy (belki). kupilem przez niemiecki ebay właśnie doszły i mam problem z zamontowaniem. Wygląda to tak jakby do regulacji uchwytów miałbyc byc jakiś specjalny klucz. proszę o pomoc!

Też mam oryginalny, ale kupiony w Italii.

Żadnych kluczy specjalnych nie trzeba.
jest dołączony jeden imbus i jedna 13 chyba. i to wystarcza.

Paweł B.

wrzuccie jakies zdjecia jak te bagazniki dachowe mocuje sie w 166(dokladnie chodzi mi o belki zeby pozniej do nich zamocowac uchwyty na rower lub narty,deske) ...niby sa jakies bagazniki na allegro z opisem ,ze pasuja do 166 ale jak to ma sie w praktyce i przy montazu? nie chodzi mi o wyglad auta z tym bagaznikiem ale o to zeby bagaznik dachowy spelnial funkcje swoja w tym aucie.pzdr.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

Użytkuje zestaw Thule, jak już dopasujesz raz to potem zakładanie i ściąganie zajmuje 5 minut.

Amortyzatory
Powrót