[155] Jaka uszczelka pod głowicę?

omron8

Nowy
Auto
155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.
Witam! Jaką uszczelkę polecicie do TSa, a co lepiej omijać? I czym się różnią uszczelki z "Z WARSTWĄ METALOWĄ" od innych (poza tą warstwą metalową, dlaczego są takie i takie)?

Pozdrawiam!

Bierz najlepszą jaka jest.

Jeśli chodzi o producenta to victor reinz jest polecany (czasem pakuje go glaser)

payen, reinz i goetze. to najlepsze. jak chcesz mam pelen zestaw uszczelek na caly silnik do 16v z reinza. ost sztuki:) reszta uszczelek tez jest. kazda powinna meic warstwe metaloa bo tak robila fabryka.

nie szedł bym w kierunku tych bez warstwy metalowej...chyba, że lubisz często zajrzeć pod głowicę ;)

kazda powinna meic warstwe metaloa bo tak robila fabryka
Prawdę mówiąc innych na żywo nie widziałem (ale też nie bardzo się tym interesowałem). Widziałem na alle dwa rodzaje i pomyślałem że się spytam :)

mam pelen zestaw uszczelek na caly silnik do 16v z reinza
Ile chcesz za taki zestaw (tak z czystej ciekawości bo jeszcze nie wiem jeszcze co z fantem zrobić)

Uszczelki glowicy bez metalowych pierscieni? pierwszy raz o takich slysze... ;/ no chyba ze chodzi o cos innego :D

wpierw co w zestawie. cala gora (z uszczlenaiczami wszlekimi) i caly dol w tym wszelkie podkladki uszczeleczki, pierdolki. nic z uszczelek nie potrzeba wiecej. pelen zestaw remontowy. 550 zl wychodzi ale masz juz wsio i jak fabryka. same uszczelki tez sa oczywiscie:) zestaw uszczelek pod sama. sa tez kompety na sam remont glowicy. i taki zestaw tez z reinza to 300 sama uszczelka gory to grosze bo 70 zl

---------- Post added at 19:26 ---------- Previous post was at 19:26 ----------

chodzi o to ze z blaszka miedzy warstwami uszczelniajacymi;)

Uszczelki glowicy bez metalowych pierscieni? pierwszy raz o takich slysze... ;/ no chyba ze chodzi o cos innego :D
tak wywnioskowałem z opisów na alle. W jednych jest napisany że z "metalową warstwą a w innych niet (a ten sam sprzedawca i ten sam producent!
I tak dla przykładu tu mamy z "metalową warstwą" wartą dodatkowe 20 zł http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-fiat-lancia-1-6-1-8-uszczelka-glowicy-i2008644743.html
a tu już o takowej nic nie napisali http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-fiat-lancia-1-6-1-8-uszczelka-glowicy-i2004860662.html :D

jakas bzdura. moze w fiacie nei miala tej warstwy, ale w alfie meic musi. swoja droga drogi ten glasser (osobiscie uwazam go za smietnik.

O rany, ale one tanie. Do 8v kosztują koło 120 - 130 zł

Brałbym droższą. Ale sprawdź jeszcze czy ten Glaser to jest tak naprawdę Victor Reinz, czy jakaś inna

O rany, ale one tanie. Do 8v kosztują koło 120 - 130 zł

Brałbym droższą. Ale sprawdź jeszcze czy ten Glaser to jest tak naprawdę Victor Reinz, czy jakaś inna

no ta rzeczywiscie do 1.7 98 zl za reinza;) 97 payen i 100 za ajuse.. no i 81 za corteco co do glassera. ja tam widzialem w srodku jednye ajusy czasem i dello;)

no ta rzeczywiscie do 1.7 98 zl za reinza;) 97 payen i 100 za ajuse.. no i 81 za corteco co do glassera. ja tam widzialem w srodku jednye ajusy czasem i dello;)

Masz dostawcę z dobrymi cenami, szkoda że poniewczasie :( ja za victora reinza płaciłem jakieś 120 w iParts

spoko jak cos juz wiesz:) w sumei to tylko 20zl, moglo byc gorzej ost dzwonil koles co na sprzegle do brery 600zl przeplacil;) a wracajac do uszczelek. ja bym jeszcze polecil elringa:)

ten zestaw nei ma uszczelki glowicy;)

Hahahaha :) Faktycznie

Nowy, oryginalnie zapakowany komplet uszczelek głowicy, z wyjątkiem uszczelki głowicy

Czegoś równie głupiego w życiu nie widziałem!! ;)
Ale tu już chyba jest http://moto.allegro.pl/land-rover-discovery-200-uszczelka-glowicy-zestaw-i1997058688.html

wpierw co w zestawie. cala gora (z uszczlenaiczami wszlekimi) i caly dol w tym wszelkie podkladki uszczeleczki, pierdolki. nic z uszczelek nie potrzeba wiecej. pelen zestaw remontowy. 550 zl wychodzi
A coś tańszego prawie jak z fabryki się znajdzie (z warstwą metalową ;) )?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót