• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Jaka to część pod samochodem?

1

1984

Guest
Witam,

Dziś wyjechałem do sklepu i jak wracałem w bramie zobaczyłem taką tulejkę leżącą na ziemi: zdjęcia w załączeniu.
Teraz nie wiem, czy to z Alfy czy może z bramy, bo warto może dodać, że mam taką bramę przesuwną i o ile dobrze pamiętam tam były takie tulejki na łożyskach..

Witam,

Dziś wyjechałem do sklepu i jak wracałem w bramie zobaczyłem taką tulejkę leżącą na ziemi: zdjęcia w załączeniu.
Teraz nie wiem, czy to z Alfy czy może z bramy, bo warto może dodać, że mam taką bramę przesuwną i o ile dobrze pamiętam tam były takie tulejki na łożyskach..
To jaki masz problem? Podejdź do bramy i sprawdź czy są wszystkie tulejki.
Gdyby takie coś odpadło Ci z Alfy, to raczej szybko byś to odczuł.
Pozdrawiam.
- Rafał

Nie wydaje mnie sie, żeby to było z Alfy. Sprawdzić też należałoby czy są jakieś oznaczenia na tych "tulejkach", czy jest coś wytłoczone??? i jeżeli już to bym obstawial mocowanie układu wydechowego ale to wogóle mało prawdopodobne.

Nie ma żadnych oznaczeń. To jest twarda, teflonowa tulejka, do bramy ciężko zajrzeć bo wózki są wewnątrz profilu, który jest zaślepiony na obu końcach.

a ja stawiam na alfe. prawdopodobnie są to tulejki z tulnego stabilizatora. są to takie zabezpieczenia zeby stabilizator nie przesuwał sie na boki w gumach. o ho... własnie doczytałem że te tulejki maja 40mm srednicy wewnetrznej takwiec to napewno nie te o którycz pisałem:)

Ostatnia edycja:
to na pewno nie brama w rozsuwanej bramie średnica wewnętrzna rolki to 68

---------- Post dodany o godzinie 13:54 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:50 ----------

sorry , zewnętrzna średnica

---------- Post dodany o godzinie 13:55 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:54 ----------

a wewnętrzna 46

Są to tulejki ze stabilizatora. One same się wyłamują ze starości. Spokojnie, ja juz dawno ich nie mam, wywaliłem podczas wymiany gum stabilizatora.

Amortyzatory
Powrót