Jak wymienić olej w skrzyni biegów

• Autor wątku Autor wątku nfear
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Spokojnie już ktos odpisał w innym temacie za ciebie

Z tym bagnetem w Ts to chyba ktoś sobie zażartował. :) iMBUS 12 (do dolnego korka spustowego trochę skracałem), kanał, szmatka, olej i trochę chęci. Zajmuje to 10 min! U siebie wlałem 2 litry syntetycznego Mobila 75 W 90 i jest bosko.

Ktoś kto się zna poleci jakiś dobry olej do skrzyni z silnikiem jtd :)

proszę o podsumowanie. W TSie spust oleju to ta dolna śruba od strony chłodnicy. A korek wlewu oleju gdzie jest? Wyżej? Czy to ten sam?

Ja pier... Spustem chcesz olej wlewać!!!!:hmmmm2:

Ja u siebie w JTD zmieniałem olej w skrzyni bez podnoszenia auta. Problematyczne tylko wlanie a właściwie trafienie rureczką do miejsca na bagnet. Najlepiej wyciągnąć akumulator + mocowanie.

Pozwolę sobie odkopać.
Gdzie w 6-biegowej skrzyni od 20v 175km jest korek wlewu oleju, bo albo go nie ma albo słabo patrzę.

Z tyłu skrzyni masz bagnet ... to jest wlew.

Spotkał się ktoś z 1.9 JTD 8V w której nie ma bagnetu w skrzyni biegów, szukam i szukam, ale go tam po prostu nie ma

A w skrzyni do 1.8 TS-a wlew jest od przodu(zderzak) przy czujniku z kablami...?

Przepraszam ale faktycznie w 2.4 175 brak bagnetu bo to skrzynia GM (10V fiatowskie mają).

Ahhh te różnice...

S3 mini wyklepało!

Ale... jak tam w końcu wymienić olej!?
W mojej starej 10v po wymianie oleju skrzynia chodziła jak nowa, w 20v dolne biegi strasznie haczą i nie mogę tego znieść (auto wcześniej ujeżdżane przez kobietę głównie po mieście).

Amortyzatory
Powrót