lord8
Nowy
- Auto
- Giulia Ti
Ja tak jak olej czyli co 10tys.
Witam
co ile trzeba wymieniać olej w 159 2.2 jts? co 10 tyś?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja tak jak olej czyli co 10tys.
poczytaj np. tu http://www.forum.alfaholicy.org/159_brera_brera_spider/77074-przeglad_co_35tys.html ogólnie temat rzeka, bo tam gzie polaków dwóch tam trzy opinieWitam
co ile trzeba wymieniać olej w 159 2.2 jts? co 10 tyś?
Czy trzeba odkręcać całą płytę, czy da się tylko czy da się tylko fragment i odgiąć?
Hej,
Juz ktos o to pytal ale nie padla odpwiedz.
Czy w garazu bez kanalu przy uzyciu podnosnika da sie zdemontowac oslone pod silnikiiem, zeby wymienic filtr powietrza?
A jeśli tak to czy duzo jest z tym zachodu, bo zastanawiam sie, czy robic samemu, czy lepiej podjechac do mechanika?
W ten weekend demontowałem osłonę i wymieniałem filtr. Większą część śrub idzie zdemontować bez kanału. Jednak śruby w tylnej części osłony są za daleko, trzeba je demontować z kanału.
Można odkręcić osłonę bez ruszania jej tyłu, opuścić na ziemię i odkręcić dół obudowy filtra (polecam śrubokręt na przegubie elastycznym z końcówką 7 albo 8, już nie pamiętam).
Nie jest wymagane podnoszenie na podnośniku, jedynie leżenie na plecach.
Lepiej pokaż te deski.
Deski zaipregnowane olejem wytrzymują ponad 10 lat. Jedyny minus takiej impregnacji to ze za każdym dotknięciem brudzą.
Witam wszystkich. Zacznę od tematu... chciałbym, jesli mi się uda oczywiscie, wymienić we wlasnym zakresie filtr powietrza w Alfie 159 1.9 JTD 16V...Ale recepty nie znam... pomoze mi ktos... ?
![]()