• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Jak wygląda karta kodów do centralnego?

gtholic

Nowy
Auto
Alfa GT 2004 1.9 JTD
Witam!
Kupiłem GT, nie działa mi pilot od centralnego a nie mam w papierach karty kodów. Ktoś gdzieś pisał, że do kluczyka i do pilota są jakieś inne te karty, a wszędzie widziałem jeden ich wzór. Jak w takim razie wygląda karta kodów do pilota?
Jedyne co mam, to karteczkę jakąś z zapisanymi odręcznie liczbami i literkami w takim formacie (podmieniłem wartości, ale zachowuję format):

12-AB-3C
AB12345
123456

Czy którakolwiek z tych rzeczy może pochodzić właśnie z karty kodów?

EDIT:

Ok, już znalazłem poprawne (tak mi się wydaje), w formacie:
1.2.3.4.5
AB12345

W takim razie muszą one pochodzić z tej takiej czerwono-szarej karty, którą wszędzie w internecie właśnie widziałem. Czy za pomocą tych kodów mechanik będzie mi mógł zaprogramować pilota?

Ostatnia edycja:
Witam!
Kupiłem GT, nie działa mi pilot od centralnego a nie mam w papierach karty kodów. Ktoś gdzieś pisał, że do kluczyka i do pilota są jakieś inne te karty,

Przecież kluczyk i pilot to jedno... Chyba, że masz na myśli grot kluczyka, który i tak się robi wedle wzoru oryginału. Poza tym na karcie są dwa kody. Mechaniczny i elektroniczny. Jeśli kartę Ci wygeneruje ASO to masz obydwa kody na niej.

Niedawno generowałam kody w ASO w Rzeszowie i byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, że od około roku usługa jest ta bezpłatna.
Jeśli nie jesteś pewien czy kody które masz na kartce są poprawne, bardzo łatwo w ASO odzyskać kody. Z nowym kodem bez problemu zakodowałam sobie kolejnego pilota.
Kiedyś "odzyskanie" kodów kosztowało ok 150-200zl, teraz trwa to zazwyczaj 1-2 dni i nic nie musisz płacić.

--------------

w zasadzie już nic ;D

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót