Jak wyciągnąć zagłówki foteli

danus77

Aktywny
Auto
Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r
Czy ktoś wie jak wyciągnąć zagłówki przednich foteli, bo mi zagłówek pasażera strasznie drga przy jeździe po nierównościach co doprowadza mnie do szewskiej pasji...
Próbowałem sposobu opisanego do 156, czyli kleszczami obrócić nóżki ale przez szmatę zaczęły mi się rysować a przez gumę nie dałem rady, a naprawdę miałem dużą żabkę...
Czy naprawdę trzeba rozbierać fotel..?

heh, u mnie to samo. Ja mam na to taki sposób że przechylam trochę zagłówek i telepanie ustaje. Kiedyś sam się zastanawiałem jak go wyciagnąć ale dałem sobie spokój.

musisz wysunąc zagłówek jak najwyżej z prętów. potem odpiąć i unieść platik i wtedy ukaże c się zapinka którą łatwo zdemontujesz i zagłówek jest twój.

Widze że nie tylko mnie dręczy drgający zagłówek :D

czyli włosi przekombinowali mocowanie zaglowkow skoro nie tylko ja nie wiem jak je wyjac :) u mnie ten sam problem, wiec zaglowek zawsze daje w najnizszy punkt i pochylam do przodu. Ale moze teraz wkoncu uda mi sie go wyjać i cos z tym zrobic.pozdro

Dajcie znać jeśli da się coś z tym zrobić, bo mnie to też doprowadza do szału. Na szczęście u mnie drga tylko na postoju przy włączonym silniku.

widzę że nie jestem osamotniony w brzęczącym zagłówku, podkręcam radio i też jest ok, mnie natomiast irytują skrzypiące obicia przednich słupków czasem skrzypią czasem nie

jeden zagłówek znalazłem jest ok. jutro poszukam drugiego.

I ja z jednym zagłówkiem mam problem! A ja go podniosłem w górę to żadnych platów nie zauważyłem?!

zagłówek.jpg

Podnosisz zagłówek, następnie plastiki (1), wysuwasz zapinki (2) i zagłówek można wyjąć.

Ja mam jeden zagłówek tak połamany, że ledwo się trzyma, niestety jak ludziska wsiadają do tyłu to muszą się czegoś przytrzymać i przeważnie łapią właśnie za zagłówek. Nie wiecie ile może kosztować plastikowe "wnętrze" zagłówka i gdzie coś takiego można dostać?

Danus77, bajka normalnie, ja bym to przykleił do "Zrób To Sam". Przećwiczę pewnie u siebie jak się cieplej zrobi.

Wrzuciłem do "Zrób to Sam"...pozostało czekać na moda.

Zagłówek sprawdzony jest ok (niestety :)), czyli do sprawdzenia prowadnice w fotelu. Na forum jest opis jak to zrobić, na szczęście można zrobić to samemu.

Amortyzatory
Powrót