[Giulietta] Jak używać wejścia AUX?

spoker

Nowy
Auto
156
Witam,

Prośba o info użytkowników którzy mają i używają u siebie wejścia AUX.
Czy wystarczy zwykły kabelek z dwóch stron Jack?
Mam taki kabel w domu ale jak podłączyłem go do telefonu ( program TIDAL) i do wejścia aux w schowku to nie było żadnej reakcji w radiu, jak nacisnąłem przycisk media to na wyświetlaczu pojawił się napis: no media.
I teraz są dwie możliwości albo kabel jest zły, albo naciskam zły przycisk albo sam już niewiem co.....

Ktoś pomoże?

Cześć, ja mam Giuliettę QV z 2011 roku i ostatnio własnie wziąłem sobie kabel z jack - jack i podpiąłem telefon -> youtube i gra....

Fakt, włączenie nie jest takie proste ale ogólnie te media nie są takie intuicyjne ale do rzeczy.... po wciśnięciu MEDIA wyskakuje jakiś komunikat że nie podłączony kabel, po chwili przelatuję dalej MEDIA przez USB i znowu wraca do tego kabla i gra.... Sróbuj tak może na spokojnie.

I sprawdź czy telefon wyłapuje że jest pod coś podłączony, bo może masz pokrowiec i nie jack do końca nie wchodzi.

Ja mam kabel w schowku podłączony. Zwykły jack/jack. Wystarczy, że nacisnę raz lub dwa razy przycisk MEDIA (w zależnościu na jakiej pozycji jest obecnie) i po odpaleniu muzyki na telefonie słuchać ja z głośników w aucie.

U mnie pod MEDIA sa pozycje: CD, USB i AUX.

Zapomniałem napisać że mam radio z wysuwanym ekranem, podłączyłem dwa telefony,mimo iż pokazywał się symbol słuchawek na telefonie i leciała muzyka to niestety wciąż komunikat na ekranie: no media found, nie wiem już zbytnio co z tym zrobić.
Mało tego wsunąłem krzywo pendrive na usb i zagiąłem dwa piny i teraz nie czyta nawet USB :( jak pech to pech, czy ktoś wie jak zdemontować ze schowka gniazdo usb / aux tak żeby można je było wyjąć ze schowka i naprostować piny?

Czy każda Julka ma wejście na jack, bo USB w schowku widzę a jacka nie?

Czy każda Julka ma wejście na jack, bo USB w schowku widzę a jacka nie?
Były wersje z samym USB oraz USB/AUX

- - - Updated - - -

Panowie ja nadal walczę z tym AUX i nic....wymieniłem uszkodzone gniazdo USB/AUX, sprawdziłem w Multiecuscan i aux jest aktywny, podłączyłem 3 różne kable aux oraz 2 telefony i nic, jeśli jest włożony pendrive to przyciskiem media mogę przełączać miedzy radiem a usb to samo z kierownicy SRC, jeśli wyciągnę USB to po naciśnięciu MEDIA na ekranie jest info "no media found"
Moje pomysły już się wyczerpały....ktoś ma pomysł co z tym zrobić?

Problem AUX rozwiązany dla wersji z nawigacją, dodałem Tutorial do bazy wiedzy na forum, czekam aż zostanie zatwierdzony.
Tam można go szukać.

Problem AUX rozwiązany dla wersji z nawigacją, dodałem Tutorial do bazy wiedzy na forum, czekam aż zostanie zatwierdzony.
Tam można go szukać.

podesłałbyś linka do rozwiązania problemu z auxem? mam to samo u siebie, a nie mogę nigdzie znaleźć w bazie wiedzy, dzięki

IMG_0199.jpg nie mam tej opcji niestety w menu w zakładce "sounds". A wejście w schowku jest tak jak widać na zdjęciu :/

Załączniki

• IMG_0188.jpg
    IMG_0188.jpg
    46.4 KB · Wyświetleń: 71
Czyli najpierw podłączyć kabel i ta opcja w ustawieniach powinna się pojawić tak?

Czy udało Ci się rozwiązać problem aux? U mnie tez nie ma tej opcji, podłączenie kabla niestety nic nie daje.

Amortyzatory
Powrót