Jak usunąc rysę z szyby

SEBEK

Nowy
Auto
Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.
Panowie czy macie jakieś sprawdzone niedrogie sposoby na usunięcie rysy z szyby. Jakieś konkretne pasty albo inne domowe sposoby oprócz wymiany i specjalistycznych firm bo rysa nie głęboka i nie duża ale u mnie ma być wszystko na tip-top :D

ile to jest "nieduża i nie głęboka" ?
usuwalne są tylko rysy włosowate praktycznie niewyczuwalne pod palcem
te lepsze co prawda też spolerujesz ale narobisz refleksów co na przedniej szybie nie jest dobre

Niestety to nie lakier, pojawiły się pewnego czasu genialne pasty i specjalne polerki ale w mojej okolicy wszyscy "szybiarze" wycofali się z takich usług. Na tip-top nowa szyba ;)

Próbowałem polerować ale nie zdaje to egzaminu robią się refleksy i jazda w nocy to tragedia.

Jeśli diagnosta się nie przyczepi, to zostaw tak jak jest, ja miałem kilka odprysków musiałem wymieniać szybę- koszt 300 zł szyba + 100 robocizna.

Panowie ryski są na tylnej szybie - dość płytkie ale jak patrze we wsteczne lusterko to akurat je widze ale tylko jak świeci słońce - to pierduła ale że ja lubie mieć wszystko tip top to pytam ale widze, ze chyba trzeba będzie to odpuścić :rolleyes:

No to z tylną nie powinno być problemów z zapolerowaniem, bo wymiana nie ma sensu- nie przeszkadza w eksploatacji oraz jest kosztowniejsza z racji ogrzewania. Tylna szyba, to ważny szczegół, którego zabrakło na początku:D

Panowie ryski są na tylnej szybie - dość płytkie ale jak patrze we wsteczne lusterko to akurat je widze

pogratulować wzroku

a polerkę odpuść - szkoda czasu bo z takim wzrokiem jaki opisujesz ( widzenie małych rysek na szybie tylnej w lusterku :D ) to i tak będzie źle

Amortyzatory
Powrót