• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Jak podpiąć subwoofer Bose, problem?

Auto
156
Wiatm mam subwoofer BOSE, radio BLAUPUNKTA HIGH CD, jak go podpiąć aby wszystko działało jak należy? Głośniki też BOSE.
Mam problem z podpięciem głośników żeby szły przez sub, w radiu w żółtej kości mini iso jest tylko jeden pin "sygnał wzmacniacza"
I gdzie dokładnie podpiąć sam głośnik suba

Z tego co pamiętam to w bose masz standardowo + - i wzbudzenie no i oczywiście 8 kabli głośnikowych. w tym 4 wejścia i 4 wyjścia i oczywiście od suba.
Po pierwsze musisz kable od radia głośnikowe doprowadzić do wzmaka i od wzmaka wypadało by zapiąć grubsze kable do głośników aby uniknąć przeciążenia.
samo wyjście do bassu bierze z 2 tylnych głośników. Niby skomplikowane ale tak naprawdę prościutkie ;)

kable mam podprowadzone, jutro wstawie schemat jak to mniej więcej mam wpiete. I poprosze o pomoc gdzie dokładnie wpiąć głośniki do wzmacniacza itd. dzięki;)

odsiweże temat, bo jeszcze nie spięte to mam jak należy.
Mam 4 kable wyjść liniowych z suba gdzie je wpiąć do radia? wszystkie kable mam poprowadzone od suba do radia. głosniki obetnę przy radiu i połącze z wiązką od suba. tylko gdzie wpiąc te wyjścia liniowe

Witam. Ja połączyłem suba w taki sposób. Do bagaznika doprowadzone + z akumulatora i + z radyjka do uruchamiania suba. Głośniki zostały na razie standardowe zasilane z radia. Do wtyczki glosnikowej w radiu dołożyłem dodatkowe przewody do tylnych głośników i połączyłem z wejściem w subie. Po uruchomieniu radia zalancza się sub i gra naprawde mocno i o dziwo bardzo czysto. Bas jest naprawdę bardzo głęboki.

Amortyzatory
Powrót