jak podłączyc wzmacniacz ?

traczmot

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.6 T.S
mam fabryczne radio cd i wzmacniacz ze starego auta, i pojawił sie problem, wcześniej miałem zwmaczniacz podłączony do radia przez wejścia chinch a tutaj w fabrycznym radiu nie ma tych wejść, znajomy elektryk powiedział mi że moge pociągnąć sygnał od kabli głośnikowych bo wzmacniacz ma taką możliwość, i tak własnie zrobiłem, podpiąłem go pod kable od tylnich głośników, no i jako tako gra, ale szczerze efekt jest mizerny, w poprzednim aucie miałem ten sam zwmacniacz i ten sam głośnik basowy, i kiedy podkręciłem bas na wzmacniaczu to aż całe auto się trzęsło, a tutaj mam cały czas max i ledwo co słychać. moze jest jakiś inny sposób podpięcia tego wszystkiego? widziałem rózne przejściówki z kostek od radia blaupunkt na chinch ale wogole nie mam pojecia czy to bedzie działać i jak to podłączyć. moze macie jakiś sposób na to?

Nie w 147, ale w 145 mam to zamontowane.
Działa to dokładnie tak samo z tym, że masz to od razu na wyjściu z radia, nie wiem co jest w środku, ale prawda jest taka, że daje dobry sygnał na wzmacniacz.
Wyciągając przewody z głosników jak je podłączyłeś pod wzmak ?

zaraz przy radiu założyłem takei rozgałęźniki na kable z które biegną do głośników, podłączyłem drugie kable i podpiąłem je do gniazda (BTL wysokopoziomowego) przynajmniej tak to gniazdo nazywa się w instrukcji wzmacniacza, podpiąłem to pod kabebiegnące do tylnich głośników, i teraz efekt jest taki zę tylne głośniki grają normlanie tak jak zawsze a skrzynia basowa ze wzmacniaczem gra jak by na 20% swoich możliwości.

Amortyzatory
Powrót