Irlandia, laczmy sie ::P

pytalem na jaki średni wydatek muszę sie przygotować
silnik jedyny rozsądny to chyba będzie 1.9jtd mniejszy to tylko z uwagi na tax ale TS'a nie chcę Więc w GT tylko 1.9jtd
a ewentualnie w 159 to nie wiem jaki będzie rozsądny??

W 159 nie narzekam na swój 1.9 jts z łańcuszkiem 160 Km lub 1.9 w dieslu. Wiesz z cena w Irlandii jest różnie. Za 6 tys znajdziesz dobre auta ale i podake...159 na adverts i dd możesz znaleźć od 3,5 tys. Trzeba jechać i zobaczyć. Często cena nie jest odzwierciedleniem stanu auta

Czyli mówisz ze czasem jest i sens zobaczyć takie za 3,5?
Bo właśnie o tym myśle czy jak auto jest za 3,5€ tutaj to będzie padaka
a ta za 6k juz mozna jechać oglądać

trzeba zobaczyc jedno i drugie auto. U osob prywatnych baaardzo czesto cena nie pokrywa sie ze stanem auta. Chociaz ja swoje kupilem za 6,5 tys euro 2 lata temu. Ogladalem auto w salonie Alfy w Dublinie i w tym samym stanie technicznym ale bez skor i z troszke wiekszym przebiegiem kosztowalo 9 tys euro. Swoje kupilem w komisie.

Kiedys jak ogladalem wczesniejsze auta to widzialem ze osoby prywatne czesto nie wiedza co sprzedaja... i jaka powinna byc cena za to auto...

pamietaj ze wahacze w 159 wytrzymuja spokojnie ponad 100 000 km. Jak ogladalem 1.9 jts to jedyne roznice miedzy nimi to byly jakies braki w wyposazeniu lub kosmetyka. Uwazam ze w tym modelu rozrząd jest naprawde dobry. Auto kupowalem z przebiegiem 130 tys km. Wahacze wymienilem dopiero w tym roku przy stanie 142 tys km.

Jezeli chodzi o 1.9 JTD pytaj Jonego ( Artura) - On nim jezdzi juz dluzszy czas

Ostatnia edycja:
Do 159 najbardziej polecane wszystkie diesle i 1750 tbi. Diesle sporo drozsze od JTSow, a TBI bardzo rzadkie. Wiec sprobowalbym JTSa. Ja kupilem Diesla poniewaz tylko takie byly na rynku. wyboru nie bylo.
W waszej grupie przydalo by sie GT :cool:

Ostatnia edycja:
Pablo miał GT i nie wiem czy ma dalej
Ale chyba się skłonie ku GT :D aczkolwiek wszystko wyjdzie z czasem co kupie, ciśnienia nie mam także zabieram się do tego bardzooo powoli

Jak kto woli ja wole śmigać dieslem nie tylko z racji ekonomii ale dlatego,ze lubię :) Drugi woli benzin zanim kupiłem swoją miałęm jechać obejrzeć 2.2JTS-a ale moja aktualna była do sprzedania 5km ode mnie a na dodatek przez tel udało mi się zbić jeszcze tysiaka z ceny więc ciężko było się nie skusić :) Mam ją prawie dwa lata zrobiłem prawie 50tyś km chociaż troche kasy w nią wrzuciłem i jeszcze troche pochłonie robi się km to trzeba od czasu do czasu coś wymienić. Jak dla mnie 159 tylko w dieslu najlepiej 2.4 210km dwólitrówką,ale do spokojnej jazdy wystarczy Ci 1.9 16V.

No Ty mieszkasz w Północnej Irlandii a tam masz inaczej
ja tez patrzę na pojemność silnika zeby nie płacić dużego TAX'u dlatego 2.4 to nawet nie myślę :P

Ustrzelona w Athgarvan:)
attachment.php
Ktos sie wybiera na Cannonball? W niedziele beda w Tullamore.

Załączniki

• DSC_0031.jpg
    DSC_0031.jpg
    111.3 KB · Wyświetleń: 115
rzeczywiscie "ustrzelona". Chyba z partyzanta? byl tam zakaz robienia fotek? ;)

abtw!
dzis wieczorem jak podjechalem na stacje po chleb, zaparkowalem kolo lawetowanego Ferrari F430, smutny wlasciciel przez 10 sekund gapi sie na Belle i podchodzi do mnie i pyta czy to najnowszy model Alfy?:D W koncu powiedzial ze to najpiekniejszy samochod jaki widzial(chyba procz swojego i jeszcze kilku hehe-ja bym dodal :cool:) i ze to takie male ferrari(taa, w dieslu :cool:).
Uroslem z 1.75m do 2m wzrostu. Nawet nie zapytalem co sie stalo z Ferrari. Ale maniery!

Ostatnia edycja:
Poleca ktos jakis sklep internetowy w uk Lub IRL? szukam tarcz i klockow.
poleca ktos mintex?

Ostatnia edycja:
Poleca ktos jakis sklep internetowy w uk Lub IRL? szukam tarcz i klockow.
poleca ktos mintex?

a ogarnales juz skrzynie ? :)

wie ktos gdzie mozna dostac w irlandii profesjonalne kosmetyki w dobrej cenie? szukam sonaxa...i tylko jedna strona go ma ale z przesylka kwota wychodzi troche kosmiczna....

a ogarnales juz skrzynie ?

Na szczescie okazalo sie ze to nie skrzynia, klimatyzacje musialem dobic.

wie ktos gdzie mozna dostac w irlandii profesjonalne kosmetyki w dobrej cenie? szukam sonaxa...i tylko jedna strona go ma ale z przesylka kwota wychodzi troche kosmiczna....

W Irlandii to ciezko znalezc. Na stronie sonax.com mozna znalezc oficjalnego dystrybutora w Dublinie, ale to raczej nie dla klientow indywidualnych.

Nie wiem czy to znasz http://www.detailingworld.co.uk/forum/forumdisplay.php?f=29
sklepy z uk, ale na tym forum prawie kazdy ma jakies kody promocyjne 2-7% off.
sam dokladnie nie sprawdzilem.

Ostatnia edycja:
Na szczescie okazalo sie ze to nie skrzynia, klimatyzacje musialem dobic.

W Irlandii to ciezko znalezc. Na stronie sonax.com mozna znalezc oficjalnego dystrybutora w Dublinie, ale to raczej nie dla klientow indywidualnych.

Nie wiem czy to znasz http://www.detailingworld.co.uk/forum/forumdisplay.php?f=29
sklepy z uk, ale na tym forum prawie kazdy ma jakies kody promocyjne 2-7% off.
sam dokladnie nie sprawdzilem.

dzieki ;) jak z uk kupuje to przez ebay bo sie bardziej oplaca :) moj ulubiony sklep w irlandii jest nieczynny... http://www.cleancar.ie/ Oni maja duzo dobrych kosmetykow w dobrych cenach

Chyba znalazłem powód stukania z tyłu. Obicie za kanapami w bagażniku... Dlatego pewnie Artur nie słychać tego jak ktoś siedzi na tyle. Staram się to teraz jakoś wygluszyc.. Zdjalem to,przejechałem i nie było stukania

attachment.php

Załączniki

• DSC_0099.jpg
    DSC_0099.jpg
    74.6 KB · Wyświetleń: 149
Ostatnia edycja:
Chyba znalazłem powód stukania z tyłu. Obicie za kanapami w bagażniku... Dlatego pewnie Artur nie słychać tego jak ktoś siedzi na tyle. Staram się to teraz jakoś wygluszyc.. Zdjalem to,przejechałem i nie było stukania

attachment.php
Możliwe wymieniałem amory to wyciągałem całe wygłusznie z bagażnika może faktycznie to w któryś dzień się wezme za to bo jestem w trakcie przeprowadzki a przyszły mi tarcze dzisiaj czekam na klocki i musze się zmobilizować w któreś popołudnie teraz będe mieć garaż więc luzik. Będac w PL skoczyłem do znajomego lakiernika akurat robił mustanga z '68 za pomalowanie mojej na białą perłe ok 4tyś zł do odświerzenia mam maske i dwa zderzaki więc zrobie sobie z rosso wymarzoną białą perłe!

W sobote zapytałem w axie o 530d w m-pakiecie to nie chca mi ubezpieczyć za 2 lata dopiero :D Odświerzałem polise w 156 i tak przy okazje zapytałem :)

Możliwe wymieniałem amory to wyciągałem całe wygłusznie z bagażnika może faktycznie to w któryś dzień się wezme za to bo jestem w trakcie przeprowadzki a przyszły mi tarcze dzisiaj czekam na klocki i musze się zmobilizować w któreś popołudnie teraz będe mieć garaż więc luzik. Będac w PL skoczyłem do znajomego lakiernika akurat robił mustanga z '68 za pomalowanie mojej na białą perłe ok 4tyś zł do odświerzenia mam maske i dwa zderzaki więc zrobie sobie z rosso wymarzoną białą perłe!

W sobote zapytałem w axie o 530d w m-pakiecie to nie chca mi ubezpieczyć za 2 lata dopiero :D Odświerzałem polise w 156 i tak przy okazje zapytałem :)

kolejny kotry chce zamienic Alfe na bawarek? :(

swoja droga nie mow glosno ze bedziesz mial garaz bo bede Cie czesto odwiedzal :D

gdzie sie przeprowadziles? gdzies na wies?

Amortyzatory
Powrót