Irlandia, laczmy sie ::P

Oj cos chyba przesadzacie z ta predkoscia , tyle razy smigalem na moto gruubo ponad ograniczenia i dostawalem tylko pouczenia , mysle ze to zalezy od tego jak porozmawiasz z glina. Irole zwlaszcza mlodzi lubia fikac do Gardy wyzywac ich itp , ja zawsze kulturalnie dobrym angielskim przepraszalem i obiecywalem poprawe , do tego niewinna mina i jakas bajeczka ;) Przez 3 lata zatrzymywali mnie prawie raz w miesiacu i nigdy jeszcze nie dostalem mandatu :)
Mysle ze Garda jest duzo bardziej wyrozumiala od Polskiej Policji. Widac ze chca ludzi uswiadamiac a nie karac

Ostatnia edycja:
Oj cos chyba przesadzacie z ta predkoscia , tyle razy smigalem na moto gruubo ponad ograniczenia i dostawalem tylko pouczenia , mysle ze to zalezy od tego jak porozmawiasz z glina. Irole zwlaszcza mlodzi lubia fikac do Gardy wyzywac ich itp , ja zawsze kulturalnie dobrym angielskim przepraszalem i obiecywalem poprawe , do tego niewinna mina i jakas bajeczka ;) Przez 3 lata zatrzymywali mnie prawie raz w miesiacu i nigdy jeszcze nie dostalem mandatu :)
Mysle ze Garda jest duzo bardziej wyrozumiala od Polskiej Policji. Widac ze chca ludzi uswiadamiac a nie karac

no to masz szczescie, widocznie jeszcz nie trafiles na Traffic Corps , z nimu niema dyskusii jestem tu 6lat piec jestem zmotoryzowany. zwykla Garda upomina, prosi, przeprasza z Traffic Corps jeszcze nigdy nic nie uprosilem

od osmiu latek juz naciagam prawo za fajera w irl i tez za kazdym razem obiecywalem poprawe z mina kota w butach:P!

jedno spotkanie z trafic i bahh- 4 punkty! :mad::mad:

a jak jest z punktami na polskie prawko?
a tak w ogóle to straszycie; jade teraz dwa razy kerry-dublin i zaczynam sie bać
zazwyczaj śmigałem po N7 M7 po 150 śr. a po waszych postach będę odruchowo patrzył na lewy zegar zamiast na prawy :/

ja mialem polskie prawko i po ktorejs juz kontroli pam garda powiedzial ze prosi mnie o wyrobienie prawka irl poniewaz moj pps istnieje i irlandi juz cztery lata wiec jako rezydentpowinienem wymienic prawko dokument zatrzymal ja wyrobilem irl zaplacilem 25 euro i od dwoch lat smigan na kartce irlandzkiej... ale ze mam pecha to moze to tylko moj odosobniony przypadek, Dodan jeszcze ze od tamtej pory nikt juz nie sprawdzal mojego rawka

a jak jest z punktami na polskie prawko?
a tak w ogóle to straszycie; jade teraz dwa razy kerry-dublin i zaczynam sie bać
zazwyczaj śmigałem po N7 M7 po 150 śr. a po waszych postach będę odruchowo patrzył na lewy zegar zamiast na prawy :/
Na N7 M7 chyba az tak nie musisz sie bac, z 4 letniego doswiadczenia wiem tylko ze czasami od Dublina do Naas czasami stoją a poza tym to zawsze jakeies 140-150 pomykam ta trasa i jeszcze nic mi sie nie przytrafilo.
A przy okazji w zależnosci w który rejon Kerry smigasz to czasami szybciej i przyjemniej jest odbic na Cork za Portaloise i przed Cork zjechac z autostrady. ja jadąc w ten sposob na Ring of Kerry zaoszdzedzilem godzinę i troche kilometrow :)

Ostatnia edycja:
no nie wim czy te odpowiedzi są "pocieszające"....
trase na Dublin Airport mam opanowaną. :/ dzięki za rady -do limerick powoli i od naas zwalniaaaammmmy
a problem prędkości pojawił się od kiedy pojawiły sie mobilne fotoradary

No najgorsze jest to ze np umnie wogole nei czuc predkosci :/ lece 100 a wydaje sie jak bym jechal z 60. Zwlaszcza jest to widoczne na autostradach np przy 150 cisza jak makiem zasial do tego zawiecha ktora w alfach jest poprostu genialna trzyma jak przyklejona nic nie tracac na komforcie :) te auta sa poprostu stworzone do zapitalania ;) dobrze ze kupilem nowa navi to mnie teraz informuje o przekroczeniu predkosci ;)

No najgorsze jest to ze np umnie wogole nei czuc predkosci :/ lece 100 a wydaje sie jak bym jechal z 60. Zwlaszcza jest to widoczne na autostradach np przy 150 cisza jak makiem zasial do tego zawiecha ktora w alfach jest poprostu genialna trzyma jak przyklejona nic nie tracac na komforcie :) te auta sa poprostu stworzone do zapitalania ;) dobrze ze kupilem nowa navi to mnie teraz informuje o przekroczeniu predkosci ;)

masz 166 to wiesz ze rondo przy 70 km/h to prost sprawa

od osmiu latek juz naciagam prawo za fajera w irl i tez za kazdym razem obiecywalem poprawe z mina kota w butach:P!

jedno spotkanie z trafic i bahh- 4 punkty! :mad::mad:

To chyba zależy od sytuacji... Jakieś 3 lata temu złapała mnie ładna pani z trafiic corps. 137 przy ograniczeniu do 100. Pouśmiechałem się trochę, pobajerowałem i skończyło się upomnieniem. Jedyne, co musiałem zrobić, to donieść na najbliższą komendę oryginał ubezpieczenia (że na pewno auto ubezpieczone na mnie). Gardai też czlowiek :D (zwłaszcza Gardai płci pięknej :))

No z tymi rondami to na poczatku bylem w szoku ale to tez moze dzieki oponkom deszczowym ktore nabylem odrazu w dniu zakupu alfy. Ile bym nie grzal po rondzie to jeszcze nie udalo mi sie uslyszec pisku opon a auto sie wogole nei przechyla tylko sila odsrodkowa wciska mnie w bok fotela ;) Przed zima planuje zalozyc bilsteiny b6 i sprezyny Eibach 30mm wdol , az strach pomyslec co sie wtedy bedzie dzialo :D

tak jak mowisz cool_kid- zalezy od sytuacji!
ostatnio zapitalalem przez miasteczko lorra, moze nie szybko ale strasznie blisko innych furek. wieczor. zmeczony, czlowiek chce do domu.
a tu blue light za mna! jak mnie zatrzymali to jeszcze powiedzieli na dziendobry ze jada za mna od dluzszego czasu, na to odrazu nogi mi sie ugiely i myslalem ze juz caluje prawko na dowidzenia bo w punktach to jestem kolekcjoner:cool:!!
a tu skonczylo sie na pogawedce o nadgodzinach i recesji!:o

witam wszystkich alfistow widze ze maly polski klub sie tworzy w irlandii moze jakis zlocik tez jestem fanatykiem ty pieknosci czy ktos mial moze wgrywanego nowszego softa do ECU bo niejestem pewny czy alfa w ogole zmienia wersje softa .Osobiscie pracuje w vw i robie update Ecu co dziennie w tym badziewiu pozdro

---------- Post added at 20:01 ---------- Previous post was at 19:58 ----------

witam i pozdrawiam 156ti arklow co.wicklow

A ja dzisiaj wymienilem filtr kabinowy , cholera 40e za kawalek materialu zwinietego w harmonijke to gruba przesada aczkowliek w ASO jest jeszcze lepiej tam krzycza sobie 80e :/

A ja dzisiaj zrobiłem zawieszonko (wachacze, łączniki firmy Moog a końcówki firmy Sidem) i dopiero teraz jestem pod wrażeniem jak tam mała bestyjka trzyma się drogi.
Czekam tylko na wariator z polanowa=wymiana rozrządu, potem NCT i Bella bedzie w 100% sprawna :):):)
POZDROWIONKA

Amortyzatory
Powrót