Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Qrde niemogę się połączyć vagiem z autem. Co robię nie tak? Wszystko zainstalowałem itd...a wyskakuje mi sprawdz połączenia lub kabel. Pokieruje ktoś ślepego?
Musisz ustawić port COM i dodatkowo poszukaj w google jak poprawnie skonfigurować ten kabel w kompie bo czasem trzeba się pobawić w systemie zeby kabelek poprawnie śmigał
Może też być poprostu zwalony kabel, sprawdzałeś go czy działa w innym aucie albo na innym kompie? Ja kupiłem kabel w grudniu, nacudowałem się z różnymi wersjami programów, sterowników i nic. Kabel niby widziany przez system, przechodził pozytywnie testy połączenia w fes a z ecu się nie łączył. Odesłałem kabel na gwarancję i dostałem nowy. Dziś pierwszy raz podłączyłem i od razu się połączył. Zatem proponuję sprawdzić inny kabel.
Marka model silnik wybrane.na kablu ustawione np abs i w pompke też abs...i zaś lipa.błąd połączenia i takie tam. Niemam powoli sił do tego. Odi.nstaluje wszystko i jeszcze raz spróbuje to połapać w całość. Jak będzie buba to odsyłam to co$
W sumie to konfiguracja jest bajecznie prosta, w necie jest milion poradników krok po kroku. Ja stosowałem się do wszystkich rad i nichuchu nie udało się połączyć. Po wymianie kabla połączyłem się w kilka minut. Nigdy nie można wykluczyć tego, że kabel jest poprostu wadliwy - przecież to zwykła chińszczyzna jest. Sprawdź jeszcze na innym laptopie, ew. innym aucie. W ustawieniach portu com ustaw czas opóźnienia na 1ms i ilość bitów na 1024. Próby połączenia oczywiście na włączonym zapłonie. Ten sam port com musi być wybrany w fes ale to już pewnie wszystko sprawdziłeś. Jeśli nic nie pomoże to poprostu wymień kabel.
Kupiłem interfejs VAGKKL+FIAT ECU SCAN. z PRZEŁĄCZNIKIEM NA abs,airbag.Ale mogę tylko łączyć się z ECU.Przełączam na abs czy na airbag i mam komunikat że mam podłczyć jakis kabel czerwony czy coś tam.Nie łączy się.
Może robię coś nie tak.Proszę o pomoc.
To ewidentnie wygląda na wadę interfejsu. Nie słyszałem nigdy o tym żeby przez sterowniki łączył się z ecu a resztą nie. Musisz rozkrręcić kabel i sprawdzić czy piny są dobrze połączone. Nie mogę znaleźć cholera które to były.
- - - Updated - - -
Dobra mam. Pozwolę sobie zacytować kolegę:
"Ja początkowo miałem w swoim interfejsie 3 dodatkowe przełączniki (AirBag, ABS, Webasto). Teraz mam już tylko jeden.
Na stałe mam zwarte w interfejsie piny: 1,7,8,9,11,12,13 a pin 3 (AirBag) poprzez dodatkowy przełącznik.
Wedle dokumentacji do FL była na pinie 12, a po FL na pinie 9."
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.