• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Interfejs do Ipoda - problem/pytanie.

sebsob

Nowy
Auto
jest: Lancia Ypsilon 1.2 16V, Ford S-Max 2.0 TDCi, była: Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm
Od jednego z naszych forumowiczów wziąłem do testów interfejs do Ipoda, który poprzez wpięcie bezpośrednio do radia (Blaupunkt) miał umożliwić sterowanie tegoż wynalazku np. z kierownicy.

O ile wpięcie przebiega bezproblemowo (jest z tyłu radia wolne odpowiednie gniazdo), o tyle nie jestem w stanie dziada (w sensie Ipoda) uruchomić. W Ipodzie ukazuje się znaczek Alfy, widać iż urządzenie jest ładowane, jednakże nie jestem w stanie doprowadzić do jego działania - nie mogę nigdzie 'wyklikać' przełączenia na akurat to źródło dźwięku w radiu.

Mam standardowe radio Blaupunkta (bez navi), Blue&Me i Bose (auto jest z końca 2006 r.). Czy możliwa jest sytuacja, iż moje radio nie podsiada funkcji obsłużenia zmieniarki (podejrzewam, że tak właśnie jest skonstruowany ten interfejs - jako emulator zmieniarki)?
Miałby może ktoś jakiś pomysł w czym może tkwić problem?

ja zaktualizowałem soft do Blue &Me i po update śmiga bez żadnych zastrzeżeń.
aha, ja podłączylem przez gniazdo USB ze schowka.

ja zaktualizowałem soft do Blue &Me i po update śmiga bez żadnych zastrzeżeń.
aha, ja podłączylem przez gniazdo USB ze schowka.

Ta wersja interfejsu, którą aktualnie mam u siebie podłączana jest do radia - nie poprzez USB w schowku.

Tak BTW, gdzie kupiłeś tą przejściówkę, ile kosztowała i jak to działa? Ipod jest w pełni sterowalny np. z kierownicy, czy też radia (wykonawca, album itd.)?

o jaka przejściówkę ci chodzi nie kumam, I pod + USB kabel :D,
tak wszystko działa ,wykonawcy są wyświetlane na panelu miedzy zegarami.

Ja piszę o takim rozwiązaniu - interfejs Ipod (to z tym mam problem).
Nie widziałem żeby można było Ipoda podłączyć bezpośrednio kabelkiem pod USB - widziałem tylko rozwiązanie z interfejsem (wyglądał jak pendrive z podwójnym wejściem) wpinanym w gniazdo USB w schowku.

Ostatnia edycja:
To spróbuj bezpośrednio się wpiąć , ja tak zrobiłem jak przeczytałem na niemieckich alfa holikach,jedynie co trzeba było zrobić to zaktualizować soft,sam jestem w szoku ze to mi się udało bo co chodzi o kampjutery to ja jestem spod ciemnej gwiazdy :rolleyes: a najfajniejsza rzeczą jest to,ze obsługuje to wszystko komendami głosowymi ;)

Amortyzatory
Powrót