• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[145] Instalacja LPG DEMONTAZ

J

Julia_145boxer

Guest
Witam, ile orientacyjnie moze kosztowac demontaz usuniecie instalacji LPG w warsztacie samochodowym?
Pomozcie szybko!!

tak na szybko ze 200zł???
Czy miałeś na myśli styl Jeremy Clarkson'a (młotek i ogień) :D:D?
No a korzystając z okazji to ja też się podłączę pod temat. Mam zwykłą instalację (nie sekwencję) w 146 (ale już od dawna nie jeźdżę na gazie), kolektor aluminiowy. Jaki może być koszt?

Czy miałeś na myśli styl Jeremy Clarkson'a (młotek i ogień) ?
właśnie tak ;P

No a korzystając z okazji to ja też się podłączę pod temat. Mam zwykłą instalację (nie sekwencję) w 146 (ale już od dawna nie jeźdżę na gazie), kolektor aluminiowy. Jaki może być koszt?
W zwykłej jeszcze prościej chyba... :) bo gaz daje się zaraz za przepustnicą, a kolektor nie jest nawet ruszany

nebeu@ dawaj ustawimy się przy MC Donaldzie w Jankach i obczaimy temat na miejscu!! ;PPP

Ostatnia edycja:
Gdybym miał czas to mógłbym się zająć czymś takim, Ty nebeu do Białobrzegów daleko nie masz;)

Wyprujcie chłopy mu ten mixer bo wstyd:P,teraz na sekwencji się hula;)

A jak wygląda sprawa od strony formalno-prawnej? Potrzeba jakis papier od gazownika przedstawić w wydziale komunikacji? Wymienić dowód rejestracyjny na nowy, czy wykreślą wpis o gazie i tyle?

Na przegląd trzeba jechać i tam wykreślić instalacje z dowodu rejestracyjnego czyli zrobić wpis w dowodzie.
Mixer czy sekwencja to ten sam badziew:D
Nikt mnie nie przekona że czarne to czarne a białe to białe :D :D

Ostatnia edycja:
Nie pamietam żebym taki dokument miał

Znalazłem w sieci interesujący przykład wykreślenia adnotacji o LPG z dowodu bez żadnego przeglądu. Próbował ktoś tak?
http://www.xj-jeep.org.pl/pozbycie-s...wodu-vt262.htm
Całkowita nieprawda, wszelkie zmiany w dowodzie rejestracyjnym muszą byc potwierdzone przez stacje diagnostyczną i są na to przepisy jak ktos chce poszukać to niech szuka. moja żona pracuje w Urzedzie Gminy Targówek właśnie w wydziale komunikacji

http://www.auto-swiat.pl/1-usuwamy-instalacje-lpg

Ostatnia edycja:
Panowie, po wyrzuceniu lpg trzeba miec od gazownika dokument na potwierdzenie tego i z tym papierem do U.K. .. ;) Ja placilem w astrze 120zl za eksmisje gazu.. Sorki za bledy, ale pisze z kom :)

Do jakiego urzedu U.K ??????? dla urzędu są ważne adnotacja stacji diagnostycznej a nie gazownika

ja po demontazu z papierem od gazownika pojechalem do wydzialu komunikacji i wykreslali mi gaz z dowodu... na stacje diagnostyczna nie jechalem wcale

to widać z tego że przepisy są różnie interpretowane przez Urzędy.
Nigdy nie słyszałem żeby dokument z warsztatu był podstawą do wypisu czy wpisu w dowodzie rejestracyjnym, zawsze był to dokument ze stacji diagnostycznej

Zapytałem swoja kobitkę jak to z tym jest
Powiedziała, że to zależy jak dany urząd interpretuje przepisy więc zwracam honor jest taka mozliwość oświadczenia o takich zmianach co mnie mocno zdziwiło

Mixer czy sekwencja to ten sam badziew:D
Nikt mnie nie przekona że czarne to czarne a białe to białe :D :D
Niestety świat poszedł mocno do przodu,a kto stoi w miejscu ten się cofa do tego obraz w odcieniach szarości już nie wszystkich zadowala

Amortyzatory
Powrót