[Giulietta] Instalacja AUX do radia z Blue&Me i USB (?)

Więcej pytań niż odpowiedzi, pewnie zamówię i przynajmniej odpowiem na moje pytanie
Edit
Na razie mam ważniejsze wydatki... ALE info dla tych co mają 'złe' radio, da się tam podpiąć żółta kostka pod telefon i jeśli podłączyć telefon Jackiem to gra muzyka z telefonu, trochę rzeźba ale dziś sprawdzałem gołymi przewodami kupię kostkę i zobaczymy co z tego bedzie :]

Ostatnia edycja:
przerzuciłem tony materiału i nigdzie nie ma opcji muzyki ani przez BT ani prze AUX na Giulietty z Navi ktora ma tylko USB. Fabryczne USB doprowadza mnie do szału bo na 10 roznych pendrivow dziala jeden i to tylko 16GB. Idzie ponoc podlaczyc Ipoda ale mam wersje z zainstalowanym Rockboxem i nie wiem czy to pojdzie. Muza z CD to porazka....

Yatour wedlug sprzedawcow nie pojdzie na wersji z navi :/ sprawdzilbym jest z tylu Fiat plug i podjal ryzyko zamowienie tej zmieniarki ale nie mam nawet pojecia jak to cholerne radio wyjac a w necie zadnych instrukcji nie ma :(

przerzuciłem tony materiału i nigdzie nie ma opcji muzyki ani przez BT ani prze AUX na Giulietty z Navi ktora ma tylko USB. Fabryczne USB doprowadza mnie do szału bo na 10 roznych pendrivow dziala jeden i to tylko 16GB. Idzie ponoc podlaczyc Ipoda ale mam wersje z zainstalowanym Rockboxem i nie wiem czy to pojdzie. Muza z CD to porazka....

Yatour wedlug sprzedawcow nie pojdzie na wersji z navi :/ sprawdzilbym jest z tylu Fiat plug i podjal ryzyko zamowienie tej zmieniarki ale nie mam nawet pojecia jak to cholerne radio wyjac a w necie zadnych instrukcji nie ma :(
Trzeba się wyluzowac cytując klasyka :D radio prosto się wyjmuje najpierw osłona srebrna po prawej stronie kierownicy da się wcisnąć palec i pociągnąć a jak ja zdejmiesz to już tylko 4wkrety i radio w reku :)

pamiętajcie o wykręceniu śruby / torxa / w schowku zakrytej gumową zaślepką ..inaczej połamiesz plastikową maskownice ;)

U mnie nie było nic takiego chyba że już ktoś robił to przede mną....

AUX Giulietta

Witam. Ponawiam wątek posiadam Giuliette 2010r do radia Blue&Me chciałem dołożyć wejscie AUX. Czy ktos podpowie czy do tego radia można zainstalować aux?

Załączniki

• 20180405_204319.jpg
    20180405_204319.jpg
    100.7 KB · Wyświetleń: 99
  • 20180405_204301.jpg
    20180405_204301.jpg
    72.9 KB · Wyświetleń: 72
Witam. Ponawiam wątek posiadam Giuliette 2010r do radia Blue&Me chciałem dołożyć wejscie AUX. Czy ktos podpowie czy do tego radia można zainstalować aux?
Ja w swojej zainstalowałem coś takiego. Dużo bardziej funkcjonalne. Poza Aux łączy z radiem przez bluetooth tel. lub tablet.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Jestem na etapie reklamacji tego bo przestało odtwarzać muzykę z tel po Bluetooth ale pozwala na rozmowy...

Jestem na etapie reklamacji tego bo przestało odtwarzać muzykę z tel po Bluetooth ale pozwala na rozmowy...
U mnie wszystko działa bez problemu z różnymi telefonami i tabletami. Może to być kwestia doboru urządzenia do modelu.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Taki jest plan :) zobaczymy co na to sprzedawca bo na razie każe mi sprawdzać po kablu i bla bla bla :)

Zmieniarkę kupię w razie jak sie nie da zainstalować aux, wiem że to tez fajne rozwiązanie. Dziwne bo nie mam wejscia aux a w ustawieniach mam coś takiego :20180408_111831.jpg

- - - Updated - - -

20180408_111430.jpg

- - - Updated - - -

schowek20180408_111430.jpg

Bo to chyba port do aktualizacji (ale mogę być w błędzie) a auxa jak wepniesz to żeby działał któreś piny trzeba zetrzeć :)

Patrząc na zdjęcia z początku tego wątku zakupiłem YATOUR i dzisiaj wylądował w mojej Julce - lub jak ją nazywa moja żona Gunilli.

Moja jest z 2010. Radio BOSCH (takie same jak na zdjęciu), w schowku tylko USB (porażka). Mam też nawigację, ale nie tę wysuwaną tylko wkładaną w gniazdo Blue&Me na desce.

Urządzenie działa idealnie:
1. Muzyka po Bludrucie - jest
2. Telefon - jest. Mikrofon puściłem po słupku prawym i zamocowałem między podsufitką a dachem obok lampki. Bardzo dobrze zbiera. Można nawijać też z miejsca pasażera.
3. Przyciski na kierownicy działają do odbierania i rozłączania połączeń.

Właśnie czegoś takiego szukałem. Brakuje tylko wyświetlania informacji w radio jaka muzyka właśnie leci :-) ale i tak jestem lata świetlne przed poprzednim rozwiązaniem.

Następny ruch to zastąpienie mocowania do navi, które jest wkładane w gniazdo Blue&Me uchwytem na telefon(takim który wsuwa się w gniazdo. Wtedy wypuszczę kabelek do ładowania telefonu przez kratkę wentylacyjną i jestem w domu :-) - coś takiego upatrzyłem już w sklepie internetowym.

Amortyzatory
Powrót