Immobilizer, kontrolka CODE.

L0tR

Nowy
Auto
Afla Romeo 166 2.4JTD '00
Jestem nowy na forum więc witam wszystkich serdecznie.

Na początku napiszę że przeszukałem forum bardzo dokładnie i zapoznałem się z wszystkimi wątkami dotyczącymi kontrolki CODE i żaden mi nie pomógł.

Sprawa wygląda następująco.
Kiedy kupiłem auto właściciel dał mi 2 kluczyki, jeden z transponderem i immo drugi bez, sam grot. W kluczu z immo denerwowała mnie strasznie zniszczona obudowa dlatego próbowałem ją zmienic na tą z tego drugiego klucza. Niestety podczas wyciagania pastylki immo została ona zniszczona.
Wtedy próbowałem kombinować cos z immo killerem niestety bezskutecznie
Wymontowałem immo zawiozłem do serwisu który odczytuje kod z puszki immobilizera i koduje w nowej pastylce. Niestety nowa pastylka nie działa, chociaz jak twierdzi pan z serwisu kluczowego na pewno zgadzają się kody z puszki i w pastylce.
Dzwoniłem do ASO - nowy kluczyk 1200 zł. Dodam że nie posiadam karty kodów i nie mogę nawet awaryjnie odpalić samochodu.

Nie wiem już co robic. Kazdy elektromechanik do którego dzwonie twierdzi ze nie potrafi tego ogarnąć.

Myśle juz nad kupnem drugiego komputera + moduł immo stacyjka antena i kluczyk. Tylko pytanie czy to będzie działać?

Proszę poradźcie coś nie wiem juz co dalej.

Jestem z poznania, jeżeli ktoś zna jakiegoś mechanika który się tym zajmuje proszę o kontakt.

Pozdrawiam.

Spasowany: komputer + stacyjka + moduł immo będzie działać.
Można wyłączyć też immo. Jakiego immo killera próbowałeś?
Wyślij nr kompa.

Używałem immotool 1.10.
Jak dostane się do komputera żeby podać ten numer? Wiem że jest po stronie pasażera.
Dzwoniłem do jednego serwisu w poznaniu wyłączenie immo całkiem "600-700zł" + laweta 150.
Pytanie co bardziej opłaca się zrobić.

Wyślij mi nr sterownika. Z wysyłką zrobię to taniej.

Na puszcze od immo brak tej białej naklejki niestety sam jestem zdziwiony. Taniej? O jakich granicach mniej więcej mówimy i co musiałbym wysłać.

Jak nie wiesz gdzie siedzi ECU to jakim sposobem użyłeś immokilera, skoro nim obrabia się pamięć w ECU? ;)
Wyłączenie immo to koszt ok. 150zł (zależy od wersji sterownika)

Ostatnia edycja:
immokillera używałem przez kabel vagkkl który podpina się przecież do obd2.

ECU masz pod nogami pasażera. Wyłączenie immo to robota na max 0,5 godz.
Pierwsze słyszę żeby Immotool wyłączał w Alfie immo po kablu

Ostatnia edycja:
Gdzieś przeczytałem że tak się da wiec próbowałem.
Czyli rozumiem że muszę zdjąć tą plastikową obudowę pod wycieraczką i tam wyciągnę komputer?
Jeżeli faktycznie da się to tak łatwo zrobić to jestem trochę spokojniejszy. Pytanie kto się tego podejmie tutaj z forum.

W takim razie jeżeli ktoś jest wstanie się tego podjąć to proszę o pw w tej sprawie. Oraz info co dokładnie muszę wysłać. Z góry dziękuję.

Numer komputera:
46763995 C425G936

Ostatnia edycja:
przepraszam, ze nie w tym dziale ale szukam pomocy dotyczącej rozblokowania immo (dezaktywacji) w AR gtv 2.0TS
który z Panow mógłby sie tego podjąć? co miałbym wysłać ew. czy da sie kupić jakiś emulator i samemu to zmontować?

q2wt.jpg

nie wiem który to numer sterownika...

Immo off w tym sterowniuku jest jak najbardziej możliwe.
Jak jesteś zainteresowany wyłączeniem immo to poproszę o PW. :)

Amortyzatory
Powrót