• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Ilość obrotów kierownicą

Nemiks

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150 KM
Witam, mam oststnio problemy z zwrotnica, przynajmniej tak mi sie wydsje w maru idzie do roboty ale informacyjnie chcialbym wiedziec ile możecie zrobic obrotow kierownica z punktu 0 (kola na wprost) do maks w praco i od pkt 0 do maks w lewo ??

no bo ja mam 380 stopni w prawo okolo i okolo 400 w lewo :d czyli nieco ponad 1 pelne w kazda strone ... ;/ co moze byc tego powodem ?

Ja od pozycji 0 w prawo mam niecale 1 obrot i kawalek, i podobnie w druga strone xd

Niecałe 1 obrót i kawałek ?? Czytałeś to co napisałeś ?

Niecałe 1 obrót i kawałek ?? Czytałeś to co napisałeś ?

no jasne, czytac umiem :) Nie umiem jednak wyrazac sie slowami fachowca. Wiec napisalem ze jak kola sa prosto to jedenobrot i kawalek.
Moze lepiej napisze... polecialem sprawdzic;) Od pozycji zero(czyt. prostych kół) do maksymalnego skrętu w prawo -->> mam jeden pełen obrót + 1/8. Od takiego momentu pełnego skrętu do maksymalneg skrętu w lewo, mam 2 obroty + 2/8. ;)

@czosnek - chodzi o to, że napisałeś "niecałe", co w zestawieniu "i kawałek" robi lekki paradoks...

Amortyzatory
Powrót