Ja kupiłem 159 (1.9 jtd 16V 160kkm 2006 DIST.) za 18tys ale cena taka niska bo od razu trzeba było troszkę doinwestować no i wersja wyposażenia bida niemiłosierna

Auto z polskiego salonu i od zaufanego gościa (pierwszy właściciel). Bez koła zapasowego, lakier nie pierwszej świeżości, ale bez głębszych rys, klimatyzacja do naprawy -> miała być chłodnica, a okazało się że oprócz chłodnicy klimy to jeszcze przewody które kosztują 700pln (!) :/ no i jakieś pierdółki, ale za to przebieg pewny, zawieszenie (mimo eksploatacji w PL) gites, silnik igła! (hehe).
Czyli wyszło około 21 tys żeby mechanicznie w aucie była bajka (z rozszerzonym przeglądem, naprawą (i napełnieniem) klimy, wymianą rozrządu, filtrów i oleju)

. Jeszcze przydało by się wyprać tapicerkę (welur) i ogarnąć lakier, ale to już nie konieczne "naprawy".
A oglądałem 159ki za 23tys i więcej gdzie na "dzień dobry" trzeba było zainwestować w naprawy kilka tys. - oczywiście sprzedający uważali że wymyślam

hehe
Szukałem około pół roku i ceny są pomiędzy 17k - 50k i więcej. najważniejsze sprawdzić dokładnie auto (i sprzedawcę!) przed zakupem i zapamiętać że zawsze jest coś do zrobienia