[145] Ile litrów oleju ?

• Autor wątku Autor wątku Raina
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Raina

Nowy
Auto
AR 147 1.9jtd '01
Ile litrów oleju wchodzi do boxera 1.4 ? :)

Castrol Magnatec 10W40 czy coś innego ? [jest zalany własnie tym Castrolem]

Każdy krzyczy tu na forum że castrol to lipa straszna. Ja leje motula 6100 10w40 i jest ok.

Każdy krzyczy tu na forum że castrol to lipa straszna. Ja leje motula 6100 10w40 i jest ok.
Dokładnie, Castrol to straszna lipa, zostawia mnóstwo syfu w silniku. Ja rozbieram silniki to od razu widać kiedy był zalany Castrolem. Lej motula, Mobila, Valvoline itp

ja miałem i mam shella i jest ok. Teraz zmienie na motula ;) a na castrolu i mobilu to bałbym sie nawet frytki zrobic :P

ja miałem i mam shella i jest ok. Teraz zmienie na motula ;) a na castrolu i mobilu to bałbym sie nawet frytki zrobic :P

Ja bym się nie bał, one są prawie tak mineralne jak kuchenny :D
Ja polecam Motula 6100 i Valvoline Maxlife, ten drugi lepiej czyści.

...
a na castrolu i mobilu to bałbym sie nawet frytki zrobic :P
Castrol tak ale Mobil jest całkiem dobry, problem leży w źródle pochodzenia oleju- na rynku jest mnóstwo podrabianych olei i niestety Mobil też jest podrabiany ale jak mamy pewne źródło to można go lać :)

ja na castrol gtx pomykam i jest ok...:)

Motul 6100 10w40 motul 15w50 4100, agip, valvoline, do tego dobry filtr oleju i jest ok wchodzi 3.8 miedzy wimianami, jak mnie wiesz co bylo wczesniej zrob plukanke:)

Wcześniej był właśnie Castrol :)
jak sie robi płukanke ? :)

Ale dodaj też że do starego oleju, a nie na silnik bez oleju. :P Tak w ramach bezpieczeństwa pisze :P

Czy po Castrolu warto robić płukankę, wymieniając na Motul'a? Trochę jestem sceptyczny do tych "płukaczy", proszę doradźcie.

Tak.

Z tego co widać, większość użytkowników odradza Castrola ( choć sam na nim jeżdże :D ) , ale warto zrobić taką płukankę, polecam Motula , albo Valvoline . Sam na tygodniu zmieniam olej, choć na tym powinienem przejeździć jeszcze 5 tysięcy km :)

Ja osobiście nie mam zastrzeżeń do Castrola , ale ponoć ma właściwości smarowania wody mineralnej

Ja 6,5 tyś :P We wtorek zmienam olej, dlatego zastanawiam sie nad płukanką.

panowie zrobic płukanke ..... ale co wlac zeby ta oto plukanke wykonac ?
co do oleju ja tam smigam na mobil super 2000 10w40 i jest git na dniach bd wymieniał olej na taki sam wraz z filtrem ma sie rozumiec :)

Amortyzatory
Powrót