[GTV] Idziemy w klasykę - moje GTV

Mały update.
Udało się ogarnąć temat dziwnego zachowania oświetlenia wewnętrznego, kasowania się samoistnego licznika i niedziałającej anteny. Za wszystkie te rzeczy odpowiedzialny był spalony bezpiecznik F16!:blink:

Reszta rzeczy do zrobienia :
- lusterko prawe, rozchodzi się,
- silnik szarpie na obrotach poniżej 2,5k po odpuszczeniu gazu - tu zacznę od przepustnicy
- fotele nie były przesuwane ze 20 lat, ciężko je ruszyć, dodatkowo fotel kierowcy się nie składa, jest jakaś trytka, za którą trzeba dodatkowo pociągnąć żeby złożyć,
- sygnalizacja niezapięcia pasów nie działa,
- hamulce, zbyt ciężko chodzący pedał wg mnie,
- skóry, nie są w złym stanie, zważywszy na wiek, ale trzeba je odświeżyć,
- termostat, tutaj nie wiem, piszą, że to normalne, że wskazówka nie dochodzi do tych 90st, ale chyba dla spokoju wymienię, zwłaszcza, że płyn przypomina pomidorową z podrzędnego baru,
- olej + filtry, zalane 10w40, zastanawiam się czy by nie przejść na 5w40, może 5w50?
- rozrząd + wariator, najechane ma 35kkm,
- płyta pod silnik, wypadało by założyć, jej brak na pewno nie pomaga,
- uszczelka drzwi, trochę odstaje, trzeba poprawić,
- uszczelka rantu drzwi, uszkodzony zaczep, potrafi wypaść,
- centralny zamek, od strony kierowcy nie zamyka obu drzwi,
- zamek od strony kierowcy, troszkę ta blaszka pogięta, słabo to wygląda, poza tym brak klapki, woda będzie lać się do środka..
- tragiczne nagłośnienie - taka zabawka musi jakoś grać
- brak przelotki do pasów po obu stronach, dwie dziury słabo wyglądają - kupione. ale żeby je założyć trzeba zrzucać boczki.
- mocowanie sprysków za pomocą trytek szału nie robi - kupione, nie było kiedy wrzucić....
- zawieszenie, wg mnie jest za wysoko, pytanie czy to oryginalna wysokość czy coś modzone - do sprawdzenia,

Poza tym, zrobione 700km. Jeździ się baaardzo fajnie :)

Pora cos zaktualizować, niewiele sie dzieje, bo czasu malo ale ostatnio udalo sie wymienic olej wraz z filtrem oleju i paliwa (137919km). Po przesiadce z 10w40 zauważalna poprawa pracy silnika [w sensie jest ciszej na zimnym]. Poza tym jeździ weekendowo :) radio czasem działa czasem nie, nie wiem czy to kwestia wiązki czy radyjko łapie jakieś zimne luty..
Taki zestawik wyleciał:
275.jpg

Stary olej:
276.jpg

Filtry paliwa - chyba z jednej fabryki:
277.jpg

A tak sie prezentuje:
278.jpg

Ostatnia edycja:
Bo masz słuchać dźwięku silnika :P Podobno i tak fabryczne nagłośnienie w GTV nie należy do wybitnych?

Czyli ogarniasz to co najważniejsze, a prezentuje się bardzo pozytywnie.
Taka moja sugestia: pomyśl o innych felgach bo te średnio pasują do GTV.
Pozdrawiam.
Rafał

Czyli ogarniasz to co najważniejsze, a prezentuje się bardzo pozytywnie.
Taka moja sugestia: pomyśl o innych felgach bo te średnio pasują do GTV.
Pozdrawiam.
Rafał

Docelowo będę celował w:
993f6cfb44115448bdc3eb0d49058de9.jpg
ale do tego długa droga... najpierw mechanika, później trzeba obniżyć tą budę, a na koniec fele. Jak nie będzie niżej to te felgi nie mają sensu..
Zwlaszcza, że ta moja jakoś dziwnie wysoko stoi. nie wiem czy to standardowa wysokość czy coś nakombinowane... myslę o vogtland (bo największe obniżenie w miarę rozsądnej cenie..)

Piękny wzór, ale za duże do GTV. Co do obecnych to fakt, jakby z Golfa ;) Za to kolor nadwozia robi robotę, chyba już to mówiłem. W ogóle linia boczna nadwozia... Takich aut już nie robią ;) :cool:

Piękny wzór, ale za duże do GTV. Co do obecnych to fakt, jakby z Golfa ;) Za to kolor nadwozia robi robotę, chyba już to mówiłem. W ogóle linia boczna nadwozia... Takich aut już nie robią ;) :cool:

bzdury opowiadasz, 18 do gtv to idealny rozmiar ;)

Papu woła ;)
31.jpg

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Jedzenie jedzeniem ale lusterko pierwsza klasa!

Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka

Bardziej miałem na myśli wypucowane auto...w sensie polerka,odbija się jak w lustrze:) BTW lusterka nawet nie zauważyłem.
Pozdrawiam.

Bardziej miałem na myśli wypucowane auto...w sensie polerka,odbija się jak w lustrze:) BTW lusterka nawet nie zauważyłem.
Pozdrawiam.

Hahaha ok, to Ci powiem ze brudne jest na zywo ;)

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Dziwnie wysoko stoi to auto, warto zweryfikować co tam są za sprężyny. Koła, kołami, ale nadwozie wybitnie wysoko się wydaje.

Kolejny krok w stronę doskonałości:

Lusterko naprawione, w końcu nie straszy czarna taśma i nie ma wstydu na wsi ;)
323.jpg

Drugi ogarnięty temat to radio,nie pamiętam czy o tym tu pisałem, ale problem był taki że radio czasem działało, czasem nie, czasem w trakcie jazdy umierało.. jako że na elektronice kompletnie się nie znam postanowiłem coś z tym zrobić.. :) a jedyne co mogłem zrobić to przepatrzylem płytkę w poszukiwaniu zimnych lutów. Kilka mi się nie podobało, poprawiłem lutownicą i okazało się, że to było to. Radio uratowane.
324.jpg

Jako, że zostało trochę czasu postanowiłem jeszcze coś pogrzebać, wyczyściłem filtr i przeplywkę, a jej mocowanie odmalowalem:p
325.jpg

326.jpg

:)

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

No i piknie :)
Żółte śruby = tjuning.

Amortyzatory
Powrót