• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Idzie Lato - Lakier

tymon

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Panowie, chciałbym odświeżyć dobrze lakier na lato, bez polerki, czy znacie może jakieś dobre preparaty do naszych autek? coś co znacznie poprawia połysk i odświeża lakier. Słyszałem o preparacie Farecla G3 Paste Compound, podobno efekt murowany, ale chciałbym zapytać się was jak wy dbacie o lakier i jakie macie sztuczki na poprawe bellci. Pozdrawiam!

Farecla G3 to akurat pasta lekkościerna do polerowania. Jeśli lakier nie jest bardzo porysowany to nałóż jakiś twardy wosk carnauba, dobre jakościowo są SONAX lub Meguiar.

Porysować maskę hehehe:p

- - - Updated - - -

Jeszcze tylko brakuje nałożyć na wiertarkę tarczy do polerowania:D

witam serdecznie. Ja mam problem z dachem mojej Alfki. Otórz, odchodzi szpachla(nie wiem co było wczesniej było robione, ale wygląda na to, ze musiala mieć jakas stłuczkę)>jestem ciekawa ile bedzię kosztowało mnie pomalowanie dachu-orientacyjnie.Dziekuje

To zajedź do flachowca i się spytaj. Bo w grę już nie wchodzi ponowne malowanie ale i szpachlowanie i kto wie co jeszcze.

witam serdecznie. Ja mam problem z dachem mojej Alfki. Otórz, odchodzi szpachla(nie wiem co było wczesniej było robione, ale wygląda na to, ze musiala mieć jakas stłuczkę)>jestem ciekawa ile bedzię kosztowało mnie pomalowanie dachu-orientacyjnie.Dziekuje
Nie jestem pewien, czy "stłuczka" to właściwe słowo przy odpadającej szpachli z dachu :girl_wacko:

Amortyzatory
Powrót