mmax88
Użytkownik
Auto jest po ostatnim etapie zaplanowanych napraw mechanicznych
Jakiś czas temu zamówiłem nową skrzynię biegów, bo ze starą były duże problemy. Dorwałem używkę w dobrej cenie. Czekała sobie u mechanika na termin wymiany. I tak się zdarzyło, że jadąc do pracy zaraz po wyjechaniu z domu (a mam 50 km w jedną stronę) coś zgrzytło, zatrzeszczało i straciłem 3 i 4 bieg. Dojechałem do pracy mając do dyspozycji 1, 2, 5 i wsteczny. Mechanik podziałał z terminami i od razu zostawiłem mu auto. Przy okazji zrobił całą resztę. Cała lista wymian wygląda następująco: skrzynia biegów, sprzęgło, rozrząd + pompa wody, paski alternatora, klimy i wspomagania, płyn chłodniczy, płyn wspomagania.
Tym samym mam nadzieję, że zakończyłem etap napraw mechanicznych. A teraz zaczynam rozglądać się za ogarniętym blacharzem, który ogarnie mi jeden wżer.
Z wiadomości pozytywnych - pierwsze 150 km zrobione na gazie dało spalanie 10,5 l/100 km, więc jestem bardzo zadowolony
Tym samym mam nadzieję, że zakończyłem etap napraw mechanicznych. A teraz zaczynam rozglądać się za ogarniętym blacharzem, który ogarnie mi jeden wżer.
Z wiadomości pozytywnych - pierwsze 150 km zrobione na gazie dało spalanie 10,5 l/100 km, więc jestem bardzo zadowolony