• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Honda Civic 1.4 Vtec

EnMarlo

Nowy
Auto
4kołowy
Honda Civic V Generacji
Silnik, blok pochodzi z IV g.
głowica z 1.6 Vtec
139 KM

teraz:
p1060351aaas.jpg

img7098dd.jpg

dddddon.jpg

imgp9131p.jpg

imgp9083.jpg

imgp9082.jpg

aaagcq.jpg

jjjjdf.jpg

po zakupie:

20090704005.jpg

20090704011.jpg

20090714002.jpg

20090714004.jpg

20090709010.jpg

Ostatnia edycja:
Miałem tę generację :) Moim zdaniem najpiękniejsza. 3D tylko z kufrem (taka jaka srebrna na zdjęciu). Ściągnięta kiedyś z Kanady i tam robiony był silnik na 210KM (chyba kute tłoki). Pomimo, że Hondy te mają swoje lata to dobrze zrobione auto potrafi być szybsze niż większość ulicznych "demonów mocy".... a w szczególności od przereklamowanych beemwu.
Jedyna rzecz jaka przez pięć lat się zepsuła to szlag trafił kopułkę rozdzielacza. Nawet zawiecha nie chciałą paść na polskich drogach.
Zawsze zastanawiała mnie ta mała chłodniczka wody i akumulator... jak z motocykla.

Świetne masz to auto :)

szlag trafił kopułkę rozdzielacza

W środku deszczowej nocy gdzieś gdzie diabeł mówi dobranoc pewnie :D

A sama Honda ładniutka. Odpowiednio szybki kolorek ma i fajnie zrobiony silnik. Ciekaw jestem, jak te VTECi mają się do TSów. EnMarlo - masz jakieś porównanie?

mam i to dobre, maja się ni jak , ze 145-tka QV nie mam co robić ;)

Ostatnia edycja:
Aż tak źle TSy wypadają? Bidna Alfa, żeby topowa 2litrowa R4 nie miała co robić przy japońskim 1.6?

Ciemność widzę :(

kolektor sam zrobiłem, jak większość w tym aucie, teraz kolej na 156 - stke

Ostatnia edycja:
kurcze... śliczne felgi dobrałeś do niej. wygląd i rozmiar na plus. Nie są za duże a wręcz takie małe :)

Kolega miał taką. 1,3:)
Moja 145 1,4 też nie miała z nią szans. Alfa mocniejsza, za to honda lżejsza. No i panweki się nie przekręcały:D

Fajna bryczka:)

Do hond 5gen jak i4gen no i crxow to potrzeba naprawdę mocnego zawodnika , siniki łatwo idzie zmodyfikować,dolot,wydech i juz jest więcej mocy :)

fajna Hanka:)
też taką miałem,ale D13B2
w sumie miałem juz 7 Hond w swoim życiu:)
na codzień jeżdzę Pralką IIIG Ba4
i jak by ktoś chciał wiedzieć jak wygląda porównanie Hondy do Alfy Romeo
to powiem tak:)
na każdym kroku widać lepszą jakość Japońskiego auta
nawet głupie plastikowe spinki nadkoli są lepsze:)
Alfa Romeo troszkę jest autem nie przemyślanym,jak by inżynierom nie do końca się chciało cokolwiek robić ,ale z przyczyn nieznanych sprawia mi największą przyjemność:)
ta cholerna bezawaryjność Hondy (to nie mit) aż jest nudna:)
no i bezustanna walka z rdzą potrafi człowieka wkurzyć nie mniej niż awaryjna elektronika w Alfie

f

he he co do rdzy mam więcej walki z nią w alfie niż w hondzie ;)

Amortyzatory
Powrót