• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[164] Historia pewnej q4

Alfa ładnie wygląda, a zapewne jeszcze lepiej jeździ. Jak zrobiłeś te wyświetlane logo po otwarciu drzwi?

Są projektory, które montujesz w drzwiach. Zasilanie do takiego urządzenia idzie po otwarciu drzwi (czyli na takiej samej zasadzie jak standardowe oświetlenie w podsufitce). Na allegro tak jak Saroo napisał, można wybrać sobie projektor z logiem swojej marki (w tym wypadku Alfy Romeo). Cała filozofia.

Hahhahaahha super pomysł. :D

Wszystkie są takie same a ta troszkę inna :)

Zawsze można cos poprawić.....
Aluski GTA
Dystanse sparco
I nakłądki GTA

Moim zdaniem lepiej niz zender milano

Zenderki się robią.....

Załączniki

• DSC03432.jpg
    DSC03432.jpg
    88.1 KB · Wyświetleń: 296
  • DSC03426.jpg
    DSC03426.jpg
    87.6 KB · Wyświetleń: 297
  • DSC03418.jpg
    DSC03418.jpg
    60.7 KB · Wyświetleń: 283
  • DSC03377.jpg
    DSC03377.jpg
    73 KB · Wyświetleń: 263
Dzisiaj z nudów zamontowałem gałkę i nakładkę na ręczny na wzór Zendera

Załączniki

• DSC03585.jpg
    DSC03585.jpg
    121.6 KB · Wyświetleń: 251
Kozackie nakładki na pedały i stópke :) można wiedzieć skąd i za ile? :)

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka

od kolegi forumowego, bodajże misia, tego od felg ;>

na alle kupiłem nakładki a gałke i reczny od nas z forum

interesują mnie same nakładki :) jakie koszta? Chętnie też bym coś takiego zmontował do siebie.

Pozdrawiam :)

Q4 znana niestety, kiedyś była u znajomego w Radomiu, potem trafiła do braci z Pabianic.

Jak sobie poradziłeś z zawiechą z regulowaną twardością?

Wymieniłem na nowe , elektrykę od początku , hamulce , napedy i mase innch rzeczy od nowa :)

Wymieniłem na nowe , elektrykę od początku , hamulce , napedy i mase innch rzeczy od nowa :)

Szacunek za wskrzeszenie tej Alfy !

Szczerze, myślałem, że już nie będzie dla niej ratunku.. Wreszcie trafiła w dobre ręce, bo poprzedni właściciel nie powinien jej mieć.

My mamy kilka 164 i 166, natomiast znając historię tego modelu nie chcieliśmy się 'bawić' w jej odbudowę, dobrze, że wróci jej dawny blask :)

Jeden z najtrudniejszych moich projektów, ale się udało. Na sprzedaż! 23 000zł :) a teraz 2 nastepne projekty. Kocham reaktywować niemożliwe :)

Oby znalazła kolejnego dobrego właściciela !

'Każdy szanujący się Alfista powinien mieć w kolekcji 164 Q4'

Rafał jak patrze jakie auta ty z powrotem przywracasz do życia to według mnie powinieneś zostać egzorcystą:) . Jak ta dobrze ci idzie z autami to i niektórych ludzi byś ze złej ścieszki nawrócił

Rafał jak patrze jakie auta ty z powrotem przywracasz do życia to według mnie powinieneś zostać egzorcystą:) . Jak ta dobrze ci idzie z autami to i niektórych ludzi byś ze złej ścieszki nawrócił

Heh Z Alfami tak, bo są do przewidzenia i da się naprawić , a z ludzmi lepiej nie , nigdy nie wiesz jaką ma wadę ukrytą :)

Kilka fotek z jesieni , a przymierzam sie do wydechu z kwasówki..... zima idzie to bedzie czas :)

Załączniki

• DSC06592.jpg
    DSC06592.jpg
    88.6 KB · Wyświetleń: 155
  • DSC06626.jpg
    DSC06626.jpg
    90.5 KB · Wyświetleń: 151
  • DSC06612.jpg
    DSC06612.jpg
    89 KB · Wyświetleń: 144
  • DSC06648.jpg
    DSC06648.jpg