Help, coś zepsułem, BC,

theclocus

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147
Mam problem, zakupiłem kostkę OBD II ( Yanosik Connect). Po podłączeniu yanosik pokazał błędy ale nie można było w nim ich usunąć. Ściągnąłem więc na androida inna apkę która usuwa błędy w komputerze pokładowym, ale po usunięciu błędów zaczęły najpierw skakać wskazówki od obrotomierza potem komputer pokazał "AAAAAAAAAA" i skończyło się na tym że nie działa radio, szyby, lusterka, żadne parametry odnosnie predkosci, obrotomierza, temperatury, ilosci paliwa. Jedynie miga kontrolka od paliwa i świecą sie kontrolki od abs, hamulcowa, i jeszcze jedna, nie pokazuje czy sa zapalone światła czy też podczas włączenia kierunkowskazów, w radiu wyświetla się CANCHECK. Dodam że pomimo tego ze zegary nie działają w aplikacji po podlaczeniu do obd II wszystko w apce jest pokazane to co nie działa. Co robić? Da się to samodzielnie naprawić czy tylko elektronik może to naprawić? I czy wie ktoś ile ew. może to kosztować i czy znacie kogos kto w okolicy Lublina moze to zrobic?
Z góry dzięki

ALFA 147 2.0 2002

Jakiś szmelc kupiłeś i podłączyłeś do auta. Kup odpowiednie złącze. Laptopa też sobie zorganizuj i ściągnij dedykowany program (MES lub FES).

Tak czułem że to coś od Yanosika to będzie badziewie w całej rozciągłości. Poza tym o ile czytałem to ten sprzęt miał umożliwić tylko czytanie, a więc cholera wie co on tam może narobić przy innych czynnościach

Wyryte rantem felgi

Dobra, nie wiem jakim cudem ale wszystko samo się naprawiło. Także wiecej nic nie ruszam przy kasacji błędów

Podlacz przez normalne urzadzenie i odpowiedni program. Sczytaj bledy a nie sie zniechęcasz.

Amortyzatory
Powrót