[Giulietta] hamulec ręczny - srebrny guzik

Auto
Giulietta QV, Suzuki Swift Sport
hej
dziś rano zwolniłem hamulec ręczny i niestety srebrna kulka, to chyba zwalniacz się nazywa został mi w środku..... jak to można naprawić? miał ktoś podobną sytuację. Hamulec oczywiście puścił ale teraz jest cały czas zwalniacz wciśnięty i dźwignia jest luźna..
pacjent - Giulietta qv 2012 rok

Ja niedawno miałem podobny przypadek. Chromowany przycisk został w środku po zwolnieniu ręcznego. U mnie nie było pewności czy jeszcze trzyma czy nie, natomiast zacząłem ruszać dźwignią na boki i w końcu przycisk odskoczył. Od tej pory bardzo delikatnie zaciągam ręczny, podobnie jak z otwieraniem drzwi od środka po przygodzie z klamką. To jest jednak Alfa

Ja niedawno miałem podobny przypadek. Chromowany przycisk został w środku po zwolnieniu ręcznego. U mnie nie było pewności czy jeszcze trzyma czy nie, natomiast zacząłem ruszać dźwignią na boki i w końcu przycisk odskoczył. Od tej pory bardzo delikatnie zaciągam ręczny, podobnie jak z otwieraniem drzwi od środka po przygodzie z klamką. To jest jednak Alfa
Dzięki, pomógł mi dzisiaj twój post, guzik wyskoczył

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

witam

mam ten sam problem z tym guzikiem,który co jakiś czas zapada się...
czym jest to spowodowane?
dodam, ze ręczny działa bez zarzutów...

tutaj nie można powiedzieć,ze się chowa...raczej ze wpada,zapada się

Widzę że popularna przypadłość. Ruszanie na bok pomaga na krótko, i tak znowu wksoczy pod uchwyt.
Problem leży w uchwycie, a mianowicie w jego dwóch zębach które się zaczepiają o metalową dzwignie. Prawdopodobnie jeden lub ona zaczepy się wyrobiły/połamały. Na dłuższą meta pomaga zdjęcie osłony mieszka, porzadne naciągnięcie osłony z powrotem na swoje miejsce. Duo: prowizoryczne przymocowanie do drążka na stałe. Tree: wymiana całego uchwytu. Problem jak się pojawi to na pewno wroci.

chyba o czym innym mówimy....
bo co ma do tego naciągnięcie osłony?

Amortyzatory
Powrót