• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[146] Hamulce AR 146 1.6TS

rysiek63

Nowy
Auto
AR 146 1.6i TS rocz.1999
Witam wszystkich! mam problem ! pekl mi przewod hamulcowy w okolicach tylnego lewego kola ( strona od kierowcy).Pekniecie jest gdzies pomiedzy podloga a ukladem wydechowym . Z tego co widzialem to sprawa chyba nie jest prosta bo trzeba bedzie demontowac uklad wydechowy zeby mozna bylo dostac sie do przewodu hamulcowego.I takie mam pytanie? ile metrow trzeba przewodu i jakie sa koncowki ? czy sa takie same?przewod kupie miedziany tylko czy te koncowki maja taki sam rozmiar ? bo slyszalem ze sa dwa rozne rozmiary gwintow ! Pozdrawiam i mysle ze uzyskam odpowiedz !

Witam wszystkich! mam problem ! pekl mi przewod hamulcowy w okolicach tylnego lewego kola ( strona od kierowcy).Pekniecie jest gdzies pomiedzy podloga a ukladem wydechowym . Z tego co widzialem to sprawa chyba nie jest prosta bo trzeba bedzie demontowac uklad wydechowy zeby mozna bylo dostac sie do przewodu hamulcowego.I takie mam pytanie? ile metrow trzeba przewodu i jakie sa koncowki ? czy sa takie same?przewod kupie miedziany tylko czy te koncowki maja taki sam rozmiar ? bo slyszalem ze sa dwa rozne rozmiary gwintow ! Pozdrawiam i mysle ze uzyskam odpowiedz !
Nie wiem o którym przewodzie piszesz.Zaczynając od zacisku masz masz gumowy,następnie na wahaczu metalowy,gumowy,metalowy łączący się z korektorem i od korektora metalowy który w okolicy nóg pasażera jest łączony i dalej do pompy.Z tego co pamiętam końcówki większe są tylko przy pompie ABS.Pozostałe nie pamiętam rozmiaru gwintu ale to standard Fiata na klucz 11mm.

.Z tego co pamiętam końcówki większe są tylko przy pompie ABS.Pozostałe nie pamiętam rozmiaru gwintu ale to standard Fiata na klucz 11mm.

Większe i mniejsze końcówki są też przy przejściu przez korektor.Przynajmniej w 155 tak miałem.

Amortyzatory
Powrót