• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Halogeny - jak to jest ??

L

Luqaswagen

Guest
Jak to jest z halogenami w 159-tce ?? Czy pasują tylko oryginalne lub podróby ale przeznaczone do 159/Brera, czy też pasują ze starszych modeli, jak: 156 lub Fiat Bravo/Brava itp. ?? Z gory dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Już wszystko wiadomo, temat do kosza. Sorry

Ostatnia edycja:
Czyli pasują, tak?
Pozdrawiam.
- Rafał

Pasują, ale zostaje szpara między ramką, a halogenem - halogen nie w pełni wypełnia ramkę. Szpara jest widoczna, gdy się mocno przyjrzeć.

Po prostu te oryginalne maja jeszcze dodatkowe "wybrzuszenie" okrągłe w powierzchni klosza (patrząc z boku na halogen) które wchodzi w pierścień tak ze krawędź szkła jest równo z ramka a zamienniki sa bardziej płaskie i się delikatnie "chowają" w tył błyszczącym pierścieniu. A cała reszta identyczna.

Kupowal ktos zamienniki halogenow do 159? Pasuja idealnie czy nie warto? Jakies konkretne firmy? Brac z ramka czy bez?

Firma to już mniej ważne, bo i tak stosunkowo rzadko będziesz ich używał. Zamienniki nie wypełniają tej chromowej okrągłej ramki, ale widać to dopiero jak kucniesz przy aucie i wiesz że tak być nie powinno. Ramkę kup tylko jak twoja jest połamana. Bez problemu można je przekładać.

Kupowal ktos zamienniki halogenow do 159? Pasuja idealnie czy nie warto? Jakies konkretne firmy? Brac z ramka czy bez?
ja pare latbtemu zmienialem na oryginaly czyli Trust, ake nie dla 159 bo te kosztowaly po 250zl sztuka, ale takue bodajze dla 156/croma/punto,po 49zl za sztuke. roznica to tylko brak tego dodatkowego wypuklenia na szkle. na forum pisalem wiecej nacten temat, wklejalem fotki(porownanie z ori) , mozliwe ze numery czesci itp, poszukaj.mi sie wydaje ze to najlepsza opcja

u siebie założyłem halogeny depo. pasują idealnie. ramki założyłem stare.

Amortyzatory
Powrót