• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] [GTV] - Olej w skrzyni biegów - jaki? ile? 2.0 TS

kobielczak

Nowy
Auto
GT 2.0 JTS
Czesc! Z tego powodu, ze nie wymienialem jeszcze oleju w skrzyni biegów chcialbym was zapytac o rade.
Co jaki czas i po jakim przebiegu powinno sie wymieniac olej w GTV'ce 2.0 TS?

Jaki olej jest zalecany?

http://allegro.pl/motul-gear-competition-75w140-4motorsport-pl-i1848729678.html Czy ten olej bedzie dobry?
Lub ten:
http://moto.allegro.pl/motul-motyl-gear-75w90-75w-90-1l-olej-przekladnowy-i1888506428.html

Jaka lepkosc i gestosc stosuje producent?

Ile miesci sie oleju w skrzyni?
Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
jesli chcesz motul to wlej ten motul GEAR 300 75w-90 1L pierwszy ktory podales jest do aut ze szpera, potrzebujesz 2 litry

Może podbiję archiwalny już wręcz temat ...
Instrukcja zaleca TUTELA ZC 80/S
Takiego już nie ma ani specyfikacji doszukać się nie mogę... Jedyne co w czeluściach wyczytałem to że jest to mineralny :)
Ktoś coś? Na czym jeździcie? jakieś inne info?

Dobra, doczytałem się jeszcze dwóch rzeczy. Pierwsza to ten TUTELA ZC 80/S da się znaleźć pod nazwą Tutela Transmission Epyx 80W-90.
Na forum Lancii wyczytałem, że z powodzeniem i poprawą stosują syntetyk 75W90. I w to będę szedł.

Amortyzatory
Powrót