[GTV] GTV 2.0 V6 Turbo

Miałem z nim wcześniej styczność, to już wolę Rosso

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Trochę spóźnione ale samochód doprowadzony wizualnie do zadowalającego stanu [emoji16]5597bf8f-c491-4faa-aab3-773782f56912.jpg
441c9194-1b89-4b3b-977f-6f4b3f2fcad8.jpg
8ff4d312-13c2-4e3d-8a02-3e7f28b22da7.jpg
7b60864f-4c1d-459f-9b8c-bb1532ffdadd.jpg
34f5f931-9d40-42e3-b7bd-3e7f5b47ab7a.jpg
IMG_2897.jpg
IMG_2900.jpg
IMG_2979.jpg

oglądałem na Forzy bardzo fajna

Jeździłem tym za czasów Ligara. Wtedy już włożył dużo siana do tego. Teraz wygląda kozacko. Gratulacje.

Witajcie

Jako że dawno tu nic się nie pojawiało, a z Alfą działy się istotne rzeczy które na pewno pozytywnie wpłyną na jej dalszą eksploatacje bez niespodzianek.
Od dłuższego czasu denerwowały mnie "stuknięcia" lewego tylnego koła podczas zjazdu z krawężnika wyjeżdżając z garażu, zacinał mi się centralny zamek, tak samo jak otwieranie lewych drzwi w których zamek już nie wyrabiał. Jeden przegub był już zmęczony więc od razu byłem przygotowany na wymianę dwóch. Dodatkowo pomyślałem o tym żeby wyregulować luzy zaworowe, wymienić uszczelkę pod zaworami, przy okazji gdy to będzie zdjęte wyszkiełkować pokrywy, wypolerować barany i zająć się hamulcami, ręczny nie za bardzo trzymał a pedał był twardy. W ostatni ciepły weekend grudnia przed całym złem które później zaczęło paraliżować polskie drogi dogadałem się z Kubą z Flar Ital w Częstochowie. Zakres prac oczywiście się zwiększył, ale nie chciałem robić czegoś połowicznie, tym bardziej że Kubie można zaufać jeżeli chodzi o Alfy. Co ciekawe za Ligara też była tam serwisowana :D Więc do rzeczy Alfa otrzymała sporo części, czasu i serca
Dorobienie uszczelki przepsutnicy
Naprawa uszkodzonego gwintu mocowania silnika krokowego
Regulacja zaworów
Szkiełkowanie i kuleczkowanie
Wymiana osłony kierowniczej L+P
Łączniki stabilizatora z poduszkami
Przeguby wewnętrzne wraz z osłonami
Uszczelniacze półosi
Uszczelki flansz dyferencjału
Uszczelki baranów
Wymiana zamka
Czas na prace związane z hamulcami i zawieszeniem
Wymiana przewodów elastycznych przód + tył, przewody sztywne
Klocki przód (tarcze są jeszcze ok)
złączki redukcyjne
łączniki stabilizatora tylnego
Sworznie wahaczy górnych tył
Tylejki tylne
Linka ręcznego
Kolejny etap prac mogę zamknąć, w niedługim czasie planuje zabezpieczyć podwozie antykorozyjnie, w między czasie wpadnie jakaś polerka boo już w czerwcu kolejna odsłona Forza Italia w Rozalinie!

Widzę jest pełna gotowość do sezonu! Sporo pracy, mam nadzieje efekt Cię zadawała.

Widzę, że jesteś z moich okolic. Gdybyś potrzebował pomocy odnośnie kosmetyki przed Forza, to chętnie ogarnę Twój wóz. ;)

Wysłane z mojego RMX3370 przy użyciu Tapatalka

Jest pięknie :D
c4024aef78cc55f9f99143326370a606.jpg

Amortyzatory
Powrót