Axl147
Użytkownik
Witam wszystkich. Już jakiś czas temu zakupiłem kolejna ciekawą Alfę, ale dopiero przy tej myśle że warto założyć jakiś temat. Niektórzy mogą ją kojarzyć z Krakowa, wcześniej miał ją Ligar, który mocno o nią dbał i inwestował, z czasem trafiła na Podkarpacie i przez 5 lat była w rękach tamtego właściciela aż przyszedł czas rozstania, a jako że szukałem po Giuliettcie czegoś bardziej klasycznego i starszego to bez zastanowienia wybór padł na 916 z nastawieniem na V6. Oczywiście wybór na naszych portalach marny, na zachodnich lepiej, ale do końca wierzyłem że uda się coś kupić na naszym rynku. Ta Alfa pojawiała się już w ogłoszeniach w listopadzie, ale musiałem podjąć decyzje o sprzedaży Julity. W końcu gdy przyszedł czas na facebookowej grupie z pomocą użytkownika udało mi się zdobyć kontakt do właściciela. Samochód był mało użytkowany, a właściciel nie za bardzo miał czas się nią zajmować i nosił się z zamiarem sprzedaży. Na pierwszy rzut oka jakieś purchle przy lewym tylnym nadkolu z rantami, „trojkat” lusterka lewego, rysa wzdłuż prawych drzwi, przedni zderzak w kiepskim stanie od spodu, ogólnie jakieś obicia, kilka wgniotek, pęknięcie maski w okolicach scudetto, nie działające audio ( grała tylko prawa strona w drzwiach) świecąca poduszka (standard) światła miały uszkodzone silniczki.

Od razu po zakupie wymiana oleju na Valvoline 10w60 bo taki był wlany, wszystkie filtry (mechanik mówił ze filtr oleju był nie do tej wersji, był krótki), wymiana płynu chłodzącego, ogarnięcie nie działającego audio, wymiana lamp przednich.

Mechanicznie i zawieszeniowo samochód prowadzi się pięknie. Szpera na pokładzie, zwrotnice z zaciskami od wersji 3.0 305mm, sprężyny Eibach 30mm No i trochę głośniejszy wydech ale da się rozmawiać, na dniach wypada obecne radio Alpine kasetowe zmieniam na Alpine UTE 200 BT, ale to dopiero wtedy gdy lakiernik odda mi ja polakierowaną. Padła decyzja o zakupie nowego zderzaka do tej wersji (3 ostatnie sztuki we Włoszech, koszt 2253zł)

Na koniec zostanie mi kosmetyka obszycie kierownicy na wzór oryginału, nowa gałka zmiany biegów, wypranie dywanu i samochód będzie na pewno mnie cieszył jeszcze bardziej z każdym kolejnym kilometrem
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Od razu po zakupie wymiana oleju na Valvoline 10w60 bo taki był wlany, wszystkie filtry (mechanik mówił ze filtr oleju był nie do tej wersji, był krótki), wymiana płynu chłodzącego, ogarnięcie nie działającego audio, wymiana lamp przednich.

Mechanicznie i zawieszeniowo samochód prowadzi się pięknie. Szpera na pokładzie, zwrotnice z zaciskami od wersji 3.0 305mm, sprężyny Eibach 30mm No i trochę głośniejszy wydech ale da się rozmawiać, na dniach wypada obecne radio Alpine kasetowe zmieniam na Alpine UTE 200 BT, ale to dopiero wtedy gdy lakiernik odda mi ja polakierowaną. Padła decyzja o zakupie nowego zderzaka do tej wersji (3 ostatnie sztuki we Włoszech, koszt 2253zł)

Na koniec zostanie mi kosmetyka obszycie kierownicy na wzór oryginału, nowa gałka zmiany biegów, wypranie dywanu i samochód będzie na pewno mnie cieszył jeszcze bardziej z każdym kolejnym kilometrem
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk