Grzyb w bagażniku pomocy !!!

Alfiontko

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.6 T.S.
Witam. Dziś otwierając klapę bagażnika zauważyłem pleśń po lewej stronie. Jest to dość obszerny placek. Uszczelka jest przerwana w jednym miejscu od strony zewnętrznej bagażnika i wiem że może lać się tam woda ale wątpie żeby tak obszerny placek się z tego zrobił Auto było delikatnie uderzone z tyłu, podłogę mam wymienioną więc nie ma opcji żeby z dołu leciało. Miał ktoś podobną przyczynę ? Może wiecie czy gdzieś znajdę nową nieporwaną uszczelkę klapy?

A u mnie chyba woda wchodzi przez ten wywietrznik po prawej stronie bo ostatnio wymieniajac czujnik abs zobaczylem ten grzyb akurat zaraz pod tym wywietrznikiem

Na grzyb to dobry jest:
184960-grzyb__bagazniku_pomocy_-pobrane.jpg

- - - Updated - - -

A u mnie chyba woda wchodzi przez ten wywietrznik po prawej stronie bo ostatnio wymieniajac czujnik abs zobaczylem ten grzyb akurat zaraz pod tym wywietrznikiem
Woda tym wywietrznikiem nie ma prawa się dostawać. Szukaj u siebie problemu.

Załączniki

• pobrane.jpg
    pobrane.jpg
    3.1 KB · Wyświetleń: 114
Niby nie ma prawa. Obicia zdjęte i zdezynfekowane. Powinno pomóc.
Jaboleq- że powinienem szukać przyczyny u siebie w sensie że zapuściłem auto?

Ja pościągałem obicie lewe i całe mokre jest i woda stała pod tymi matami teraz farelka w bagażniku jest i suszy się wszystko a obicie w domu przemoczone się suszy. Przemekkk97- Pod zawiasem mówisz? Tam gdzie siłowniki są? Najwięcej tego było właśnie tam od góry jakby pod siłownikiem :/
czerwono zaznaczone było najwięcej z tego czyli z góry leciało
zielone rozszerzało się i zaczęło się robić białe

Załączniki

• 123.jpg
    123.jpg
    8.7 KB · Wyświetleń: 768
Ostatnia edycja:
Chodzi o to, że napisałeś iż woda się dostawała przez wywietrznik w bagażniku. Jeżeli jest poprawnie zamontowany (uszczelka) oraz ma gumowe osłony kratek to woda nie może tam wpływać. Do tego wszystkiego miejsce zakrywa nadkole. Trzeba więc sprawdzić czy kratka nie wypadła i czy nadkole w ogóle posiadasz.

Osobiście przez 7 lat posiadania aut fiata, gdzie w obu było takie samie rozwiązanie wywietrznika nigdy woda mi się do bagażnika niedostała. Sucho ... zawsze :)

Napisane z komóreczki!

Napisałem, że chyba wchodzi tamtędy choć mi to też nie za bardzo gra bo wywietrznik wydaje się być ok. No i co najdziwniejsze bagażnik wydaje się być szczelny, chociaż teraz zauważyłem, że te śruby trzymające "podłogę" bagażnika są luźne, uszczelki wydają się ok. No nic na razie jeżdżę bez obić i zobaczymy czy będzie wracać.

Amortyzatory
Powrót