A.Krystian
Nowy
Jakiś luz w skrzyni może łożysko na wałku.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Górna, pod akumulatorem. Wszystkie pozostałe obejrzane i są w porządku.Która poduszka dokładnie? Dolna czy górna?
Chciałbym :/ Kurde już się naczytałem o panewkach itp itd.Jakiś luz w skrzyni może łożysko na wałku.
Jeżeli po wciśnięciu sprzęgła znika to w tym kierunku bym szedł - wymieniłeś tak dwumasę w ciemno ? Dwumasa jak ma luz to widać po zdjęciu skrzyni że się rusza w rękach.Górna, pod akumulatorem. Wszystkie pozostałe obejrzane i są w porządku.
Chciałbym :/ Kurde już się naczytałem o panewkach itp itd.
Po wymianie oleju ten dźwięk niby się wyciszył, ale już nie wiem sam co mi się wydaje, a co nie. Nie znalazłem też żadnych opiłków w starym oleju.
Przy 1.9/2.2 jest M32.To w JTS też jest M32 ?
U mnie właśnie po zmianie oleju stukanie się nasiliło. Nowy olej przepłukał pewnie skrzynię i się zaczęło.Nie kojarzę żebym przed wymianą miał te stukanie, bo na pewno bym zwrócił wcześniej uwagę.
Oleju w skrzyni wlałem więcej niż zaleca producent, było 2,3L, wlałem jakoś 2,750L, nowy olej sporo gęściejszy od starego (stary był czerwony, baardzo rzadki).
U mnie właśnie po zmianie oleju stukanie się nasiliło. Nowy olej przepłukał pewnie skrzynię i się zaczęło.
U Ciebie stukanie też znika po wciśnięciu sprzęgła?
Na forum Mazdy znalazłem, że podobny odgłos daje poluzowana świeca zapłonowa, ale w moim przypadku to ewidentnie skrzynia.
U Ciebie pomogło, u mnie po wymianie łożysk bez zmian.Moim zdaniem masz do zrobienia łożyska w skrzyni, przerabiałem temat u siebie , też stukanie pojawiało się na wolnych obrotach po wciśnięciu sprzęgła cichło, wymiana wszystkich łożysk w skrzyni pomogła, poniżej temat skrzyni m32, polecam poświęcić wieczór na przeczytanie całości, są tam zawarte wszystkie informacje [emoji14]
http://www.forum.alfaholicy.org/159_brera_brera_spider/110642-lozyska_skrzynia_m32-40.html
U Ciebie pomogło, u mnie po wymianie łożysk bez zmian.
U Ciebie też tak grzechocze?U Ciebie pomogło, u mnie po wymianie łożysk bez zmian.