• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Górne mocowanie przednich amorków

xdj1

Nowy
Auto
AR 159 2,4jtdm, AR GT 1,9jtd
Witajcie, mam do wymiany górne mocowanie amorków - w aso dowiedziałem się, że są niedostępne i bardzo drogie , ale występują w innej marce samochodu (szukałem oplu, kia) i nie znalazłem. Może ktoś z Was to wie - prozę o podpowiedź. Nr: pozmianowe50515176, przedzmianowe: 50707110.beznazwy.png

Ja moje sprowadziłem właśnie z PL (Poznań ASO)w lutym.
Pozdrawiam:)

To chyba polecą na wymianę u mnie profilaktycznie. Na kocich łbach coś postukuje cichutko a na stacji diag. zawias perfect..... życie ;)

Pytanko o właściwy nr części:
pozmianowe 50515176
przedzmianowe 50707110

Czego dotyczy "zmiana"? Pozmianowe to lepsza/odnowiona/ulepszona wersja przedzmianowej? Czy może Pozmianowa nie pasuje do aut, w których jest jakiś przedzmianowy kolidujący element?

ja wymieniałem bo zawias był caly zrobiony a stukało, okazał się gówniany górny vemy więc poduchy stare w dobrym stanie leżą. Jeszcze trochę i drugą 159 złoże, bo w garażu mam już niepotrzebnie wymienione dwumas/2 nowe wahacze górne, prawy dolny, uszczelki drzwi, elektrykę lewych drzwi, ori radio, intercooler, silniczek wycieraczek przód, tarcze tył, poduchy silnika, sprężyny i jeszcze mozna wymieniac i wymieniac . Czas na wymiane przegubu wew. Alfaholizm to nie styl bycia, to choroba :/ - tak w ogole kupie golfa 3 , może być w opłakanym stanie i tak go nie bede naprawiał :)!

Odkopię ten temat.

Mam wymieniony cały zawias, zostały jedynie stare sprężyny i te właśnie poduszki. Amorki wymieniłem bo właśnie przy najechaniu na dużą nierówność przy prędkości raczej rzędu kilkudziesięciu kilometrów gdy koło dobija do niej słyszę mocny stuk. Na wybojach jest wszystko w porządku. Ta poduszka może tak naprawdę pukać? Ciężko mi to sobie w sumie wyobrazić.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót