• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Gniazdo AUX

fala

Użytkownik
Auto
Gulietta 1,4 tb
Chciałem zapytać czy ktoś próbował dołożyć gniazdo aux w ten sposób?https://youtu.be/1KA_dDPnmIM
Radio z fiata, które jest na filmie wygląda niemal identycznie jak w mojej alfie z 2012r.DSC_0197.jpg
Po zmostkowaniu tych pinów, DSC_0220.jpg na wyświetlaczu pojawił się DSC_0224.jpg. Może coś z tego będzie, tylko muszę poszukać gdzieś jacka.

Ostatnia edycja:
Tak zrobiłem i działa. Kup sobie po prostu kabelek z niebieska kostką 8 pin (blaupunkt) i gniazdem jack. Zrób mostek na pinach i smiga.

Ostatnia edycja:
Tak , taki kabelek. Gniazdo na jacka zamontowałem sobie w tym zagłebieniu przy przełaczniku DNA ( mały schowek - przedlift). Kabel można łatwo przeciągnąć od radia, za konsolą środkową, i wyjść od dołu do zamontowanego gniazda.

Zamontowałem i działa :) DSC_0232.jpg
Przy okazji dołożyłem sobie dodatkowe gniazdo ładowania w schowku. DSC_0235.jpgreceived_687186148444790.jpg

A zasialnie do USB w schowku z czego wziąłeś?

Z przewodu zasilającego gniazdo zapalniczki - okolice nóg przedniego pasażera, ale pewnie można gdzieś łatwiej.

- - - Updated - - -

jak się dostać do tego plastiku w którym zrobiłeś aux i tego powyżej?
Schowek wraz z przełącznikiem DNA można wyjąć podnosząc całość w górę.
Jeżeli myślisz nad zamontowaniem czegoś w tym pustym plastiku nad schowkiem to raczej nic z tego, jest za mało miejsca.

Z przewodu zasilającego gniazdo zapalniczki - okolice nóg przedniego pasażera, ale pewnie można gdzieś łatwiej.

- - - Updated - - -

Schowek wraz z przełącznikiem DNA można wyjąć podnosząc całość w górę.
Jeżeli myślisz nad zamontowaniem czegoś w tym pustym plastiku nad schowkiem to raczej nic z tego, jest za mało miejsca.

Myślałem żeby tam zamontować przyciski od ogrzewania foteli, ale one też wchodzą w plastik i potrzeba około 5cm miejsca.

Amortyzatory
Powrót